Subiect: Iubirea
View Single Post
Vechi 16.02.2007, 12:24:30
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Stiti,in zilele noastre am auzit des expresia;"ce favoruri mi-ai facu ca sa te ajut???!!!",chiar si din partea familiei,din pacate ne confruntam cu vremuri tot mai sobre,si chiar si cei care-si usuca trupul de atata post si rugaciune spun cu nepasare;"ce favoruri mi-ai facut??!!".
Uite,intr-o zi ma simteam foarte rau si extrem de obosita,copii mei,de asemeni erau raciti amandoi si aveau temperatura,iar in ziua aceia era sarbatoare.Eu am rugat o femeie foarte apropiata mie si f.credincioasa sa vina la mine si sa ma ajute ca-mi era tare greu sa ma descurc in conditiile acelea,dar ea a refuzat categoric,spunand ca se duce la biserica.Am olans si m-am rugat sa fiu ajutata dar in zadar,faptul ca era sarbatoare era mult mai important sa se participe la slujba.
Ei bine,din punctul meu de vedere consider ca mai primit si mai placut ar fi fost inaintea lui Dumnezeu sa fiu ajutata fiind tare nevoiasa,decat sa se grabeasca repede la rugaciune.Consider ca dragostea fata de semenul tau si nevoia lui este mult mai mareata decat o mie de rugaciuni la un loc,Dumnezeu se afla mai cu precadere acolo unde se savarseste o fapta buna,decat intr-un moment de meditatie.
In cele din urma,cu mari rugaminti si-a luat sotul meu liber de la serviciu si a stat acasa ca sa ma ajute.Acum suntem o familie intreaga de raciti...la propriu(bolnavi)
Din pacate,crestinii au mai degraba principii egoiste de apropiere fata de Dumnezeu,vor sa-si mantuiasca sufletul in asa maniera incat uita aproape mereu de rolul lor fata de semeni,de principiile adevaratei credinte si apropierii fata de Dumnezeu prin faptul de a-ti pasa de aproapele si nevoia acestuia.Asata inseamna iubire,sa-ti pese cu adevarat in mod dezinteresat,in general se aduc tot felul de scuze,dar daca-ti pasa cu adevarat acesttea devin infime si solutiile salvatoare se gasesc in orice situatie.
Spunea un parinte;"daca aproapele tau insista si are placerea de-a sta la masa cu el,nu fi indaratnic,fa dragoste si lasa postul si alatura-te acestuia la masa!".Este mare lucru sa mai inteleaga crestinii aceste sensuri mult mai intelepte decat "habotnicismul".
Reply With Quote