[quote=ory;5999]Si inca o-ntamplare vreau sa va relatez,daca nu va plictisesc!Cind aveam 16 ani,m-am dus in vacanta de vara la o manastire de maici,si bine-nteles incercam sa ma incadrez cumva programului lor,si sa ajut la treburile zilnice.Astfel,intr-o zi am mers cu o maica cu vitele la pascut in padure,ne-am dus intr-o poiana,am lasat acolo bagajul si vitele si am plecat in apropiere sa cautam un izvor ca sa luam apa.Si l-am gasit,maica a inceput sa bea apa,dar eu am traversat paraul,si am baut astfel.Apoi,maica mi-a spus ca se intoarce la vite sa nu plece din poiana,eu i-am raspuns ca am sa vin dupa cateva momente,astfel maica s-a intors inapoi(a facut stanga-mprejur),eu insa uitasem ca traversasem raul ca sa beau din partea opusa si buna bazata ca trebuie sa o iau inapoia mea,am luat-o ianapoi dar in sensul opus.Si m-am tot dus,uitandu-ma in sus la terminatiile coroanei copacilor,sa vad un palc de lumina,si deci poiana...dar in zadar,m-am tot indepartat si astfel m-am ratacit.Ma aflam la neamt,unde padurea este foarte intinsa.
.................................................. ........pt. Ory............................................... ...........................................
Mai putin ma atrage subiectul topicului dar povestea ta este deosebita. De la cap la coada ,chiar daca nu esti un narator iscusit precum ai spus-o, este interesanta din multe puncte de vedere. Si eu cred ca atitudinea maicilor a fost nepotrivita si a lovit sufletul dar inafara de acest aspect este un lucru de mare, mare valoare si bucurie ca s-a produs totusi : arata multa spurcaciune si lucrare de ,,maiestrie" a ispititorului ! si se poate folosi la intarirea in lupta cu el, la cunoasterea mai bine a nemerniciei lui si a tot raul legat de el . Bine ca ai avut mult ajutor de la D.zeu si ai patimit astfel si nu altfel ,in mai rau.
Povestea ta ,usor prelucrata artistic duhovniceste, anonimata in protagonist poate fi excelent folosita ca istorioara duhovniceasca tocmai in ce spuneam mai sus : pt. a arata si altora un mod de ispitire , o intimplare la limita supravietuirii si pt. intarirea lor. Eu unul, cu permisiunea ta (blagoslovirea ta),pe care ti-o si cer ,am sa o folosesc.
Deci este deosebita istorisirea ! Chiar m-a ,,atins" un pic,m-a pus pe ginduri ,pozitiv desigur, ca sa zic asa. Ma bucur ca dupa ce am citi citeva postari (pe care nu le apreciez mult)am dat peste al tau ...si ca ai avut intuitia sa postezi asa ceva.
Dumnezeu sa ne ierte si sa ne binecuvinteze pe toti !
Last edited by zaharia_2009; 18.10.2009 at 14:07:40.
|