Erzbet:" Intrebarea era de ce permite Dumnezeu astfel de lucruri. Daca ar fi BUN si DREPT le-ar opri, fiind ATOTPUTERNIC. Cum nu le opreste, ori nu este ATOTPUTERNIC ori nu vrea sa le opreasca. atunci nu putem afirma ca este BUN SI DREPT, deci nu mai este Dumnezeu "
Da, ai partial dreptate. Dumnezeu este bun, dar nu este drept. Daca ar fi drept, ar fi vai si amar de noi, la cate pacate avem. Abia la Judecata de apoi va fi drept si daca am fi cu gandul la aceasta, nu am mai indrazni sa mai facem nici un singur pacat.
Cum de permite Dumnezeu unele lucruri? Pentru ca este BUN si INTELEPT si tot ca face pentru om, este spre binele omului. Tot ce vine de la Dumnezeu, chiar daca cuprinde si suferinta, si pierderi de tot felul, toate sunt spre binele omului. Acum intrebarea este: care este binele omului? Raspunsul este mantuirea. Pentru unii mai tineri, sau pentru cei neavizati, acest lucru pare indepartat si de incerta valoare. Dar pentru cel care cat de cat stie ce inseamna mantuirea, aceasta reprezinta TOTUL. Este revenirea in Sanul lui Dumnezeu, este recapatarea locului pierdut de Adam in rai, este Viata vesnica, aflarea Adevarului, inscrierea in Cartea Vietii.
Cred ca intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem este: De ce nu intelegem noi motivele si intentiile lui Dumnezeu? Unele le putem intelege citind biblia sau pe Sfintii Parinti, iar altele nu trebuie sa le intelegem.
Sunt atatea lucruri pe care nu le intelegem sau nu le stim si traim linistiti, fara sa le stim. Sa nu dam dovada de nesabuire, precum Adam, si sa vrem sa le stim chiar pe toate. Si nici sa incepem a-L judeca pe Dumnezeu.
|