View Single Post
Vechi 18.10.2009, 20:36:36
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marioad24 Vezi mesajul
Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu.
19. Căci scris este: "Pierde-voi înțelepciunea înțelepților și știința celor învățați voi nimici-o".
20. Unde este înțeleptul? Unde e cărturarul? Unde e cercetătorul acestui veac? Au n-a dovedit Dumnezeu nebună înțelepciunea lumii acesteia?
21. Căci de vreme ce întru înțelepciunea lui Dumnezeu lumea n-a cunoscut prin înțelepciune pe Dumnezeu, a binevoit Dumnezeu să mântuiască pe cei ce cred prin nebunia propovăduirii.
22. Fiindcă și iudeii cer semne, iar elinii caută înțelepciune,
23. Însă noi propovăduim pe Hristos cel răstignit: pentru iudei, sminteală; pentru neamuri, nebunie.
Sfânta Evanghelie după Matei
Capitolul 18/7
Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.
.................................................. .................................................. .....................
Rugaciunea are mai multe efecte si poate aduce unora roade bune si intelepciune; sunt unii, care desi se roaga, n-o fac cu smerenie, sunt inca plini de ei (cum sunt acele femei care se roaga, se roaga, se roaga, dar o fac cu capul descoperit; caci pt ele, a purta basma (acoperamant) e ceva demodat, primitiv (ce, doar n-or fi "babe"!).... cum primitiva era si Fecioara Maria, care era mereu cu capul acoperit... pt acestia rugaciunea este zadarnica. Iar ei raman in ratacirea si orgoliile lor (sau sminteala lor); mai ales cei ce voiesc sa faca voia lumii (caci nu-i asa , trebuie sa isi asigure un standard de viata corespunzator: masina, casa, serviciu bun....), oricat s-ar stradui sa arate ca urmeaza calea cea dreapta....
Faptul ca unele femei se roaga cu capul acoperit sau descoperit nu schimba nimic la ceea ce spusesem eu: ca nu cred ca putem spune ca prabusirea unui avion si moartea a 14 persoane dintre care 7 copii este rezultatul unor rugaciuni.
NB Sf Pavel spune si de barbati sa se roage cu capul descoperit si sa isi lase parul lung, dar nu prea ii vad pe preotii monahi sau pe episcopi descoperindu-se si tunzandu-se. Asa ca sa lasam rigorismele astea.

Chiar daca ar fi, intr-un mod foarte indirect, citatele pe care le dai din Biblie tocmai asta spun in cazul de fata: ca nu intelepciunea noastra va putea intelege pentru ce s-a intamplat un asemenea lucru.

Dar oricum, parerea mea nu conteaza, ca sunt femeie, nu-i asa? Plus ca nu imi acopar nici capul cand scriu pe forum.