Subiect: Oastea Domnului
View Single Post
Vechi 18.10.2009, 22:27:17
adimirea
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Unii oameni vad rau in toate cele...spun ca e pacat orice...asta inseamna EXAGERARE.Si ce daca-i parintele Cleopa?Si ce daca e calugat experimentat?Daca el are o parere despre un lucru nu trebuie sa ne luam dupa el.Nu este nimic rau in Oaste,nu este secta nu este nimic ba chiar face parte din Biserica Ortodoxa si cu asta am spus tot.
Cartile parintelui Cleopa sunt foarte utile unui crestin, dovada ca multe din volumele sale sunt de vanzare la Mitropolie la Unirii. Este recunoscut de multi daca nu unanim ca fiind unul dintre cele mai importante figuri ale ortodoxiei din vremea noastra si nu te adresezi deloc corespunzator la adresa persoanei lui.

In plus, eu am mai auzit si pe altii avand pareri nu tocmai bune despre 'oastea' asta. Nu stiu nu prea ma pricep, dar am auzit ca sunt mai multe 'osti'... unele chiar periculoase, aproape secte.

Deasemenea imi pare ca se da in mandrie si... exagerari... oastea asta. Predica se face in Biserica, nu in casa nu stiu cui... cantari, rugaciune in comun, si habar nu mai am ce si nici nu vreau sa am! E usor sa dai in mandrie, sa te crezi superior celorlalti crestini, ce nu sunt in 'oaste'... iar mandria este cel mai mare pacat.

Eu eram si eu pe aici, citeam despre oastea asta, ma intrebam daca sa intru pe site-ul lor, ca poate oi invata ceva. Apoi am vazut ce ai scris tu aici despre parintele Cleopa, si de asta am raspuns ca altfel imi vedeam de drumul meu fara sa zic nimic.

Oricum, pentru cine vrea sa se informeze mai bine recomand spre aprofundare celalalt fir de discutie despre oaste, care este destul de mare [ 13 pagini ]

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...p?t=818&page=2

Am editat, ca mai am ceva de completat: Am citit dincolo cat am citit, si m-am cam convins sa stau departe de 'oastea' asta, aprobata sau ne-aprobata... tot nu imi miroase bine.

In general cred ca e bine sa stea oricine departe de miscari de 'innoire' si 'intarire a credintei' si lucruri din astea dubioase.. Iar predica si 'adunarea' se face la Biserica si numai la Biserica.

Last edited by adimirea; 18.10.2009 at 22:53:21.
Reply With Quote