" ... si pe aceasta piatra Voi construi Biserica Mea pe care portile iadului nu o vor ajunge ... ". Se poate constata usor ca Dumnezeu nu a spus oastea Mea, ci a spus Biserica Mea, adica Sfanta Biserica Crestina Ortodoxa, care este purtatoarea Cuvantului dintai al lui Hristos. Toti suntem ostasi ai lui Hristos, dar in interiorul Bisericii luptatoare si nu prin nu stiu ce osti, legiuni etc. Numai in interiorul Sfintei Biserici Ortodoxe suntem cu siguranta aparati de portile iadului, asa cum suntem fiecare, cu pacatele si murdariile noastre. Prin prejma Bisericii, prin nu stiu ce osti, este mare pericol, care poate produce multa sminteala. Cu toate eforturile, nu pot intelege sintagma "liturghia de dupa liturghie", nici macar ca figura de stil deoarece Sfanta Liturghie este o taina in fata careia se cutremura cerul si pamantul, dar aceasta se petrece numai in Sfanta Biserica, nu in alta parte, decat in situatii cu totul si cu totul speciale si numai in prezenta Sfintelor Taine. Desigur nici resursele mele de intelegere nu sunt prea mari. Probabil de aceea liturghia de dupa liturghie, sa ma ierte Dumnezeu, dar mie mi se pare ca este o forma de blasfemiere a adevaratei Sfinte Liturghii. Bineinteles, fiecare alege in deplina libertate.