View Single Post
Vechi 19.10.2009, 01:33:46
adimirea
Guest

Implicit

Am citit tot si inca nu imi e clar... Pana la urma am voie sa citesc Psalmii sau nu? Parerile sunt prea impartite... Cu atat mai mult ca eu merg pe principiul 'daca exista o mica indoiala cu privire daca e bine sa fac un lucru, atunci nu-l fac'

Deocamdata am citit doar Noul Testament integral, si urmeaza sa citesc Vechiul Testament, si evident voi ajunge si la Psalmi... daca nu as fi intrat aici pe forum nici nu as fi aflat prea curand ca sunt probleme legate de citirea acestei carti din Vechiul Testament...

Iar acum sunt confuz; am intrebat pe o prietena, care a zis ca la manastire undeva cand s-a dus a vazut ca intr-o Biblie [ sau se poate sa fi fost Psaltirea ] era un semn pe care scria ceva 'blestemat este cel ce citeste fara binecuvantare' sau ceva de genul asta, imi cer scuze ca nu imi aduc aminte exact si nu am detalii; poate memoria imi joaca feste dar banuiesc ca era a vreunui calugar care isi lasase notita asta...

Iar cum eu inca nu am duhovnic, nu am pe cine intreba.

Si as mai avea o mica nelamurire... mai sunt alte lucruri pe care nu e bine sa le fac [ sau, in fine, sunt dubii daca trebuie facute sau nu ]; sunt carti sfinte pe care nu am voie sa le am/citesc? Deocamdata eu citesc seria 'ne vorbeste parintele Cleopa'...

Sper sa nu va amuzati prea tare ca pun intrebari din astea, dar chiar nu stiu si nu vreau sa gresesc.
Si in nici un caz nu vreau sa pun firea mea si ideile mele despre asta inainte, ca sunt patit la capitolul asta, ca toti oamenii, cred.

Am editat sa mai adaug ceva: Eu sunt la inceput cu credinta, in sensul ca sunt botezat ortodox, dar pana acum cateva luni nu mergeam deloc la Biserica si nu aveam mari legaturi cu credinta; deci daca se poate v-as ruga sa imi dati cat mai multe informatii puteti... se poate presupune ca nici ce este Sfanta Liturghie nu stiu.

Last edited by adimirea; 19.10.2009 at 01:36:50.
Reply With Quote