View Single Post
Vechi 19.10.2009, 11:35:08
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu suntem noi in masura sa ii dictam lui Dumnezeu ce pedagogie sa aplice, totusi!

De altfel, fie ca ne place fie ca nu, El adesea ii lasa pe marii pacatosi sa-si vada de treaba, si pe oamenii mai putin pacatosi sa sufere si sa moara.
Este inutil sa cautam atatea semne ca ar fi altfel. Nu este! Ajunge sa ne uitam in jur.

Da, aici suntdem de acod, nu este vorba de pedeapsa cand cineva sufera, ci poate de pedagogie - Dumnezeu lasa raul in lume, pentru a ne da noua posibilitatea de a-l depasi. El nu actioneaza ca un deus in machina, ca un serviciu de interventie de urgenta.

Sigur, bolile si suferintele poti fi pentru noi prilej de pocainta si schimbare, dar pot de asemenea sa nu fie. Totul depînde de atitudinea personala a fiecaruia, si de asta ziceam ca Dumnezeu vorbeste fiecaruia personal, in viata lui. Nu are sens sa venim si sa interpretam semnele din viata altuia, pana nu da el marturie, daca vrea.
Nu am zis ca noi ii dictam lui Dumnezeu ce pedagogie sa aplice.Asta tine de iconomia lui Dumnezeu,am spus ca Dumnezeu nu doarme, nu sta degeaba cand vede ca creatia lui,fii lui se fac fii ai satanei.Si daca omul are constiinta adormita sau mai rau, moarta,cum sa-l trezeasca? Aplica corectiile prin spatiul material ca doar o pricepe ceva pacatosul.Degeaba sta Dumnezeu la usa inimii noastre daca noi nu-l auzim,atunci ne tranteste usa de la camera ca sa se faca auzit.
Apoi ma intreb si eu,si poate si altii,de ce s-a prabusit acel avion tocmai in acel cimitir si in locul unde erau ingropati acei copii avortati?Dupa parerea mea Dumnezeu nu doarme sora Fany71,si incearca in fel si chip sa ne ttrezeasca la realitate.Apropo de capul acoperit,textul este clar si se citeste ad literam indiferent ca place sau nu femeilor.Dar ma intreb si eu ce este asa rusinos sa stai cu capul acoperit 2-3 ore in biserica?Oare nu orgoliul sin mandria ne aduce sa interpretam cum vrem noi textul? Mai fratilor pana la urma o sa scoatem toata sf.scriptura o carte metaforica,chinurile vesnice ale iadului nu exista,aia nu mai este valabila,cealalta nu se mai refera la zilele noastre.Cum lucreaza satana.
Reply With Quote