View Single Post
Vechi 19.10.2009, 12:05:17
eugenb's Avatar
eugenb eugenb is offline
Member

Data înregistrării: 29.07.2009
Trimite un mesaj prin MSN pentru eugenb Trimite un mesaj prin Yahoo pentru eugenb
Exclamation Din greseli invata fiecare

Citat:
În prealabil postat de Bastet Vezi mesajul
Aha. Deci înseamnă că pînă la urmă un om poate fi moral și înafara bibliei (dacă se comportă ca un bun creștin dar are altă credință sau nu are nici o credință)?
...Pentru că în caz afirmativ, eu cel puțin nu pot vedea ura față de alte persoane decît ca o manifestare a diferenței între „noi creștinii” și „ei, toți ceilalți”. Ceea ce numai a moralitate nu îmi sună.
Da, oricine poate fi “bun moral” iniferent daca are o Religie in care crede sau este … “ateu”.

Cred ca vedeti totul simplist si credinta dumneavoastra "scartiie" ... Nu ati intelesul "credintei ortodoxe" si mai aveti mult pana veti reusi sa faceti acest lucru.

Greseli au fost facute de cei care se credeau "credinciosi" (vezi aceasta "Inchizetie", care era de fapt "partea politica" a unei Religii care se departase de CREDINTA data de Iisus Hristos. O adevarata Religie crestina nu poate sa duca la moarte pe cei care (constient sau nu) ar gresi fata de Iisus Hristos (respectiv Sfanta Treime). Este un "non-sens" sa sustii acest fapt.

V-ati pus intrebarea de ce pe teritoriul Romaniei nu s-a exercita influienta celor care credeau in "Inchizitie" ? Eu cred ca raspunsul este simplu. Stramosii erau mai crediciosi (decat cei care “credeau” in Inchizitie) de fapt in “aparatul represiv” pe care-l exprimau, decat CREDINTA lor in Iisus Hristos, care veneau din ... "afara" tarii si care doreau sa introduca "autoritatea" unei alte Biserici. "Biserica sora”, dar mult mai mai ... "materialista" decat cea "ortodoxa".

Asa ca referirea la "ura" dintre religii se refera (numai) doar la "avantajele materiale" pe care le-au adus Religia respectiva (Catolica). Tot ce se discuta pe acest topic a celor care sustin aceasta motivatie, este numai "apa de ploaie" (dupa mine, evident).

Sa spui "ura pentru alte credinte" fara sa faci referire la "baza materiala" care sta de fapt la ADEVARUL care a generat aceasta tema, inseamna sa negi din start motivul principal : "adica BANUL", care sustine aceasta discutie. Verificati, si-n "Sfanta Scriptura", si o sa vedeti ca toata discutia aceasta pe care o aveti acum, respectiv la datele pe care le aduceti ca ajutor, "se invartesc" pe langa cauza principala care este BANUL, si nu discutia "spirituala" care ar trebui sa fie discutia noastra.

Cel putin aceasta este parerea mea de pana acum, asa ca nu este ceva "obligatoriu" si pentru ceilalti, binenteles. Doar noi acum facem "schimb de impresii" si pana la urma din "greseli" invatam fiecare (deci si eu) !
Reply With Quote