Subiect: Adam
View Single Post
Vechi 16.02.2007, 14:29:16
Juli Juli is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexandra
EI AU FOST GOI, DAR DUPA CADEREA IN PACAT AU VAZUT LUCRUL ACESTA, ACTUL LOR SEXUAL ERAU LA FEL, DAR DUPA CADERE S-AU MODIFICAT UNELE LUCRURI, AU INCEPUT SA LE FIE RUSINE, INAINE NU EXISTA RUSINEA CHIAR DACA ERAU GOI. CAND DUMNEZEU L-A STRIGAT PE ADAM: ADAME, ADAME, UNDE ESTI? ADAM A ZIS CEVA DE GENUL: MA PITESC PT. CA SUNT GOL, IAR DUMNEZEU A ZIS: DE UNDE STI CA ESTI GOL, NU CUMVA AI MANCAT DIN FRUCTUL OPRIT?
Alexandra, din ce am mai citit si eu, stiu ca in Rai, unde traiau Adam si Eva inainte de gustarea fructului oprit, nu exista pacat. Psalmul 50 ne spune ca actul sexulal, prin care ne zamislim este un pacat "ca iata intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea".
Citand aproximativ din spusele Parintelui Cleopa: "unii sfinti parinti afirma ca, daca Adam nu ar fi gresit, neamul omenesc s-ar fi inmultit prin cuvant". Iata, prin caderea lui Adam, nu am ajuns sa cunoastem ceea ce ar fi putut fi...In concluzie, nici urma de act sexual inaintea caderii. Stramosii nostri aveau alte "bucurii" pe atunci.
Cat priveste goliciunea, ei si-au descoperit-o tot cand au gustat din pomul cunoasterii binelui si raului, atunci "li s-au seschis ochii", adica au devenit rationali.
Reply With Quote