View Single Post
Vechi 19.10.2009, 12:57:44
condor
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Ma astept la un raspuns simplu , Eu cred ca sufletul este.... , in cateva fraze
"Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu." (Facerea 2:7)

Un raspuns simplu (conform Sfintei Scripturi): sufletul viu este omul in intregime (punct).
Sufletul este muritor: "Sufletul care pacatuieste, acela va muri" (Ezechiel 18:20). "Iata ca toate sufletele sunt ale Mele. Dupa cum sufletul fiului este al Meu, tot asa sufletul Tatalui este al Meu. Sufletul care pacatuiestew, acela va muri." (Ezechiel 18:4)

In Sfanta Scriptura, este tradus ca fiind "suflet" si ceea ce inseamna constiinta, simtire, suflare de viata, etc. Dar, niciuna din acestea nu au un caracter nemuritor. Nu exista in Sfanta Scriptura expresia "suflet nemuritor", indiferent ce inteles ati da cuvantului "suflet". Singurul despre care se spune ca este nemuritor, este Insusi Dumnezeu.

Citat:
Īn prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Ceea ce ai citit tu pe sfaturiortodoxe nu reprezinta pozitia oficiala a Bisericii in legatura cu viata dupa moarte.
Foarte interesant. Daca cititi pana la final, veti vedea ca ceea ce am citit eu, este semnat de parintele Cleopa, si reprezinta pozitia oficiala a bisericii ortodoxe (aceeasi varianta fantezista am auzit-o si la unii preoti.) Recititi "invataturile"
http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm,
Aratati-mi care este pozitia oficiala a bisericii, referitoare la "drumul sufletului dupa moarte" (ca sa-l discreditam scrierile parintelui Cleopa).