View Single Post
Vechi 19.10.2009, 13:04:32
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lavinia40 Vezi mesajul
Bine domnul Zaharia, am inteles ca aveti intentii bune..dar simt ca sunteti si ,,smeritul mandrulet''.(acesta conluzie mi-a fost intarita de postarea dvs. in topicul,,argintul viu'')
deci, citand profesorul meu de matematica....,,sa exemplificam".
eu am spus exact ce am trait...doar primele 8 catisme si ultimele 5 simt ca le pot citi!
Hai , ,,exemplificati'' si dvs!...

Sora draga, eu nu ma supar cu nimic pt. raspunsul tau . Daca voiesti sa vezi ,,smerenia mindra" atunci vezi aceasta. De cind erai mai mica ai deprins sa faci alegeri... alege si acum !
Nu stiu daca te referi la ceva anume sau la general ,in legatura cu ,,argintul viu" dar vreau sa mai adaug ca stiinta si multa carte a noastra ne ajuta in primul rind sa ne ridicam impotriva lui D.zeu ,intro forma sau alta si legat de ceva sau altceva ,dar nu ne ajuta sa si descoperim lesne ticluirile diavolului pe care de multe ori le consideram veridice. Spunea Batrinul Cleopa cam asa:,,...da-te pe mina diavolului ca te invata el sa vorbesti si in limbi,te invata si teologie (desigur, teologia lui),si multa stiinta..."
Deci din capul locului : ,,argintul viu" este o nebunie,o lucrare draceasca chiar daca ai si vedea vreo data cum curge din degetele cuiva argint viu. Cine il baga...si cine il scoate ... eu nu am gasit in cartile de cult (molitfelnicul mare)molitva pt. asa ceva.Adica nu biserica si slujitorii sai. Pai atunci ce facem? suntem cu biserica si cu preotii sau cu dracii . Si cind vezi pe cineva ca mai,mai sa creada ca ar fi real in loc sa-l tragi de urechi ca astfel se lapada de Hristos tu vrei sa facem bonjurisme si discutie de bunaplacere cintindu-i in struna si facind conversatie fada cu el ? Crede matele sora si primeste cum vei voi ,,smerenia mindra" a mea !
.................................................. .........pt. Onyx.............................................. ................................
Sora Onyx, nu este gresit ce faci tu dar nu am vrut sa mai extind discutia . Despre Psaltire se poate vorbi fluviu la modul cel mai serios. Da ,pt. un mirean se da deobicei 2 catisme dar nu mai mult de 3 aceasta fiind limita puterii de lupta a unui mirean ,,intarit". Deci sa faci cum a poruncit duhovnicul tau ca este bine .Chiar si alegerea orei este corect poruncita. Aceste aspecte legate de cultul individual nu le aflam si nu le vom afla nici o data din vreo carte ,acestea se invata de la duhovnicii luptatori (cu duhurile si pacatele)care dau retete strict individuale (dupa taria fiului duhovnicesc)si nu generale .
Fi dara tare si hotarita ,fara frica de Psaltire (ea este de ajutor si nu de necaz !satana tocmai asta vrea, sa nu te rogi),traieste curat,fa-ti canonul regulat,marturiseste-L cu tarie pe Hristos dar drept si sa nu te temi de ispitele si incercarile care or veni vreo data pt. ca viata ortodoxului este o lupta si o jertfa pina la moarte . Sa fi un ostas dirz al lui Hristos (asa cum ai primit la propriul botez)si neinfricat pt. ca stim cu multa tarie cuvintul psaltirei : ,,...celor mindrii le sta D.zeu in potriva iar pe smeriti ii ridica..."

Nu cautati sa vedeti mindria in postari (sau daca asta voiti !) ca nu asta urmaresc desi datorita stilului de comunicare si exprimare este posibil sa-si arate fata nevazuta. Nu o neg dar nu este intentia ci doar accidentul.Asa o vad si o simpt eu !

Iertati surorilor si blagosloviti !

Last edited by zaharia_2009; 19.10.2009 at 13:34:14.
Reply With Quote