Citat:
În prealabil postat de MariS_
Domnule Dulgheru, spuneti:
Numărul 666 se cere totuși SOCOTIT( calculat!!!) nu...pictat sau desenat pe pereți.
Trebuie plecat de la ce se cunoaște și făcute analogii.
De ex. se știe că:
666 = suma de la primul 144 cifre ale PI, începând după punctul zecimal [Pi = 3,14159265358979323846264338327950288419716 93993751058209749445923078164062862089986280348253 42117067982148086513282306647093844609550582231725 359 ...]
Se pune aici întrebarea, de ce tocmai 144? "Legat" de 144000!!!
Sau ce legătură are 666 cu...CERCUL?
Ar fi multe de discutat, dar se pare că sînt puțini dispuși să o facă.
Aștept discuții în PM.
Pentru ca nu e vorba despre Dumnezeu, ci despre oponentul sau, am sa intru in
speculatii. Si eu consider ca PI este un numar insemnat, cu semnificatii. Dar nu-l
consider numarul perfectiunii, acesta dupa mine e 3 (Treimea), ci al raportului
dintre perfectiune (cerc) si limitat (diamentru). Egalitatea dintre suma celor 144
cifre din numarul PI cu numarul fiarei, ar putea semnifica un nou raport instituit
de el intre prefectiune si limitat, intre divinitate si om. Cum Antihristul se vrea
inlocuitor al lui Dumnezeu, doreste sa-si impuna "perfectiunea" sa nu prin modul
credintei directe (PI fiind raport, poate fi asociat credintei), ci al unei credinte
rationale, reci, idolatrica, obtinuta prin rationamente logice si calcule.
Doamne pazeste!
P.S.
Imi cer scuze daca am jignit pe cineva cu povestioara din interventia precedenta.
Nu am absolut nimic cu cei de alta confesiune decat cea ortodoxa, nu sunt dintre
cei care sunt siguri ca nu se vor mantui, insa un pic de smerenie nu strica nimanui.
|
Vad ca discutia a luat alta directie.
Este bine ca ai adus n discutie CE AM SPUS pe alt topic unde SE DISCUTA "semnificatia numarului" deci , din punctul meu de vedere ...strict despre SEMNIFICATIE. La momentul potrivit o sa aduc in discutie OMUL "...cu numarlul" care la fel este posibil sa existe sau urmeaza sa se nasca. Cine poate afirma altfel?
Dar acum este vorba dspre altceva, deocamdata, si probabil nu am fost inteles. De aici si "pietrele" care le primesc fara temei. Trebuie "atacata" ideia SI argumentele despre ia, nu persoana.
Deci:
Domnul Gavriil deschide un topic intitulat Apocalipsa unde pune intrebarea despre numele celui de al 12-lea apostol!!!
Domnul Danut7 nu specifica modul in care a fost ales Matia. ( in sensul ca acesta a fost...sorti, deci norocul sau hazardul).
Domnul Florin Ionut: spune ca Iuda a fost inlocuit cu Matia( la fel nu spune modul) si exprima parerea ca Iuda NU A FOST PREDESTINAT sa tradeze, a FOST CHEMAT ( desigur asa ...intimplator fara anticipatie!!!!!!!!!!) DAR A ALES CALEA GRESIT si emite parerea, domnia sa, CA AR FI PUTUT SA SE POCAIASCA intarind prin DA ( in sensul ca jerfa se implinea SI FARA tradarea lui Iuda,
....(de tinut minte)...
Domnul Gavriil avanseaza ideia ca Iuda NU a ramas in infern si exista POSIBILITATEA sa fie salvat de IISUS!!!!
Abea aisi am intervenit, in sensul ca PROFETIILE VT( deci....anticipatii???!!!!!) SAU ADEVERIT ( deci IMPLINIT) prin venirea Lui Iisus , care tocmai ASTA DESCRIU!!!!!
Daca pina aici este Prestiinta sau Predestin desigur ca se poate discuta.
Dar: Am avansat ideia ca lumea va intelege CINDVA (deci undeva in viitor!!!!) predestinarea.
Am ales aceasta "latura" tocmai pentru a putea discuta cazul avansat la postul 51.
Zori de zi: arunca o "manuse" si cere explicatii pe..."intelesul NOSTRU!!!"(de unde ideia ca domnia sa abordeaza discutia ca purtator de cuvint a unui grup) si FACE AFIRMATIA ca IISUS NU A FOST PREDESTINAT. Asta trimite la ideia de ...PRESTIINTA oarecum "fortata" in indeplinirea unui plan cu un anumit interes.
Am raspuns ,postul nr.10, si in idea aceasta reiau discutia, prin prisma a ceia ce este consemnat in postul 41.
Nu se poate afirma ca Iisus...ANTICIPA...ceia ce o sa urmeze in tradarea lui Iuda pentru ca stia din Psalmi ca va fi vindut cu 30 de arginti!!!!. Deci nu este vorba de anticipatie!
Abea dupa un raspuns la intrebarea din postul 51, PUSA IN ACEASTA PERSPECTIVA, prin DA sau NU se poate continua discutia in a sustine punctul de vedere DA sau punctul de vedere NU.
Cu stima si numai bine tuturor.