View Single Post
Vechi 21.10.2009, 10:09:33
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Ai verificat toate limbile? Eu cred ca si īn franceza e folosit si cu acest sens, larusul a avut o scapare. Nu cred ca doar romānii folsesc cuvāntul evolutionism īn acest sens. Nu uita ca sensuri noi ale cuvintelor apar mereu, limba e ceva dinamic.
Deci te īncapatānezi sa crezi ca evolutia se refera doar la biologie. Asta e interesant fiindca īnseamna ca tu consideri lumea vie ca fiind dferita de lumea anorganica ceea ce, hopa, e cam nematerialist.
E drept ca termenul e folosit cu precadere īn biologie dar cuvāntul īn sine īnseamna dezvoltare, curs, desfasurare deci transformare si ce s-a īntāmpla dupa marele bang asta e. Ce s-a īntāmplat īnainte de el e problema ta, adica a ateilor.
Engleza e suficient :)
Nu ma incapatinez deloc, termenul poate fi extins, doar ca nu e folosit. E aberant chiar sa folosesti cuvintul evolutie la modelul de univers, de exemplu.
Probabil ca termenul e folosit in mod extins de creationisti, pentru a pune pe picior de egalitate cele doua tipuri de teorii. Mai potrivit ar fi termenul de materialist.