Subiect: Maica Domnului
View Single Post
Vechi 21.10.2009, 15:05:41
OmuBun
Guest

Implicit

Ca sa intelegem mai bine ce inseamna Preasfanta Fecioara pentru noi, este bine sa stim ca ea este cea mai lesne-mijlocitoare in rugaciunile noastre. Nu cred ca este cineva care sa sustina ca s-a rugat Maicii Domnului si nu a primit ajutorul.
Dar pentru cei ce vor mai multe argumente, le sugerez sa citeasca despre Parintele Ardealului, Arsenie Boca (mi se pare ca si pe-aici in cadrul forumului), care, plecat la Muntele Athos pentru a gasi raspunsuri la framantarile lui, dupa ce s-a rugat timp indelungat la Mantuitorul Iisus, fara sa primeasca raspuns, a incercat si cu rugaciuni catre Sfanta Fecioara, care nu doar ca s-a indurat sa-l asculte, dar i s-a aratat in trup si l-a dus de mana pana la sfantul care avea sa-i dea invataturile necesare, sfant plecat si el de mult din lumea noastra. Astfel, revenit printre noi, Parintele Arsenie era un alt om: vazator cu duhul, citea in sufletul fiecarui om si a neamurilor lui, intelegea suferinta oricui, dar si falsitatea, trufia, ratacirea. Poate de aceea a fost si numit "Biciul Lui Dumnezeu"! In acelasi timp nu se temea de salbaticiunile padurii si in cel putin doua randuri a fost vazut apropiindu-se de cate un urs su vorbindu-i ca unui om, considerand ca omul este mult mai neascultator decat un animal al padurii. Avea puteri vindecatoare si se pare ca dupa ce-a plecat la Dumnezeu (prin "bunavointa" sotilor Ceausescu acum exact 20 de ani - fapt ce le-a si atras pedeapsa meritata!) puterile lui vindecatoare au devenit mult mai puternice!
Stiu ca am devenit Off-topic, dar de multe ori nu pot sa inteleg cum poate fi omorat un om fara de prihana (de la Mantuitorul Hristos si continuind cu Ioan Botezatorul, toti sfintii istoriei noastre ortodoxe impreuna cu familia Imparatului Constantin, care s-au jertfit intru Hristos)? In mintea mea orice pedeapsa trebuie sa aiba o cauza personala sau stramoseasca fiindca altfel nu pricep cum RAUL poate precede BINELE, ca o "recompensa". Poate doar ca promisiune a fericirii vesnice. Dar pentru lumea noastra, materiala, in numele acestei fericiri, ramane pacatul sau blestemul care ne urmareste ca o umbra a mortii... Suntem un popor blestemat fiindca ne-am impuscat conducatorii in ziua nasterii Mantuitorului!... Unde-i cauza si unde-i efectul? Ne invartim in cerc pentru ca nu cred ca suntem capabili sa patrundem Adevarul in timpul acestei vieti!
Reply With Quote