View Single Post
Vechi 21.10.2009, 18:43:13
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Tocmai am vazut filmuletul de care pomenea Miha-anca si mai intii am ramas impresionat dar mai apoi mi-a trecut repede. Este elocvent sub toate aspectele,incepind de la cele legate de sex,atitudine ,sinceritate(de a marturisi sotului nr. de parteneri si datele contactelor s.a.m.d.)maturitate si mergind mai ales pina la credinta . Asa se intimpla ca noua celor care avem legea dragostei inca de la facerea poporului roman vine sa ne invete cum sa procedam si cum sa staruim in fapte buna (si nu in orice fapte in care singuri ne binecuvintam)si cum sa il intelegem si sa-l marturisim pe Hristos, cei ce nici nu au istorie ,nici sociala (istoria Americii este de aproximativ 250 ani, care pe linga a romanilor nici ca se vede)si nici religioasa(la istoria religioasa nu o au decit pe cea a dracilor !)
Draga Zaharia, ai dreptate sa te superi, daca Pam Si-Cum-O-Mai-Cheama ar veni in Romania si s-ar adresa unei populatii ortodoxe, manifestand un aer de superioritate fata de credinta ortodoxa si aducand in schimb mesajul ei. Dar nu gasim asa ceva aici in film.

Publicul, careia ea se adreseaza este tineretul american, careia ea are curajul de a-i vorbi deschis si pe inteles.

Cum pacatul cucereste teren in ritm ametitor, problemele cu care se confrunta americanii de multa vreme deja - daca e sa ne gandim ca fiecare al 4. elev are negi - sunt pe cale a fi actuale si in multe case romanesti, din acelasi motiv, si anume: acceptarea de catre tot mai multi a libertinajului, ca mod de viata. Experientade viata, atat de invocata, nu ascunde de fapt decat dorinta individului de a nu fi oprit in cautarea placerii de nici o lege, fie ea umana sau divina.

Tocmai pentru ca si romanii se confrunta cu tematica aleasa de Pam, si anume o patura larga, fara limita de varsta, gasesc ca e bun filmul, caci vorbeste pe inteles si se adreseaza atat mintii cat si inimii.

Nu este un film dedicat romanilor, dar poate fi folosit cu succes si de romani.