Subiect: credinta
View Single Post
Vechi 16.02.2007, 23:23:40
Agatha Agatha is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Juli
Citat:
În prealabil postat de erzbet
pt sovidiu: intr-adevar, nimeni nu e de vina, nimeni uman, iar acela care are puterea sa intervina nu o face. Si pe acela noi il consideran sfant, drept etc. Atunci cum poate sa nu intervina? Apare indoiala: ori nu e asa de drept ori nu exista, ori nu este atotputernic si atunci a fost o cruzime din partea lui sa ne creeze. Dar daca totusi este atotputernic si lasa atatia oameni nevinovati sa sufere, atunci este cruzime

pentru alexandra: e si mai mare cruzimea sa plateasca un copil pentru pacatele parintilor lui, doar o minte dioabolica poate face asta. Si de fapt toti platim pentru un pacat pe care nu l-am savarsit noi. Sa lovesti un copil pentru ca parintele lui e criminal e cea mai mare absurditate posibila, eu ca om nu as putea face asta niciodata.
Erzbet, nu inteleg cum poti sa insinuezi ca ... Dumnezeu e diabolic?!
Dumnezeu iubeste tot ceea ce a creat. Tot. Este Drept, Bun si ne iubeste (sper sa intelegi odata...)
Asa ca pe unii pe care ii iubeste mai mult ii cheama la El mai devreme...sa stii ca pedeapsa e a parintilor teoretic (si practic, ei sufera pierderea, ei raman in suferinta pe pamant).
In adolescenta am pierdut o prietena buna, am avut o tendinta asemanatoare cu a ta, insa am inteles ca poate ea era prea buna pentru noi (ca sa o meritam, o iubeam mult). Deci vezi, cei ramasi sunt, de fapt, cei pedepsiti.
Eu una ma indoiesc ca ne iubeste...de ce ii cheama la El pe cei pe care ii iubeste?Ca sa pedepseasca parintii?Asta ce e,bunatate?Practic ei sufera,insa teoretic nu numai ei....sunt atatea persoane care vor suferi in urma pierderii...Cum se poate afirma ca suntem prea buni pentru lumea asta?Atunci nu inteleg scopul nasterii...Sa decadem prin aparitia in aceasta lume?De ce Dumnezeu pedepseste?Pentru ca nu se respecta invatatura Lui?Va asigur ca sunt persoane care ar merita de o mie de ori mai mult sa traiasca,persoane care nu cred in existenta lui Dumnezeu,dar care duc o viata condusa de moralitate si persoane care fac propaganda din credinta lor si care de fapt sunt niste ,,nenorocite'(scuzati termenul greu)...Care e persoana ce merita sa traiasca?
Reply With Quote