Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Draga Mirela,
Numai din acest paragraf vezi ca speculeaza idei fanteziste de fictiune fara nici o legatura cu realitatea.
Stii si tu foarte bine ca securitatea dupa caderea lui neanicu nu mai urmarea pe nimeni ci doar interesele ei de a deschide cit mai multe buticuri, de a intra si ocupa cu familiile cit mai multe vile pe Kiseleff si a investi banii in case si apartamente, deoarece ei erau cei cu dolarii la teschelie iar cei fara bani fugeau ca sobolanii in Austria...dupa care s-au intors....
Pur si simplu mi se face sila cind aud pe cineva ca ia Nobelul mintind si aberind de parca eu nu am fost acolo sa vad cu ochii mei si sa vad exact ce facea securitatea...dar asta este, fiecare cistiga premii de literatura mintind despre tara lui strainilor care n-au nici un habar si celor care cred in povesti de adormit copiii.
Eu din ce am citit ramin ferm convins despre faptul ca la ora actuala exista o mare penurie de gindire si profunzime in literatura, si asta nu o spun numai eu
|
Andrei ,ea stia ce se intampla in tara.
O fosta colega de servici mi-a povestit ,dupa revolutie ,ca stia de la sora ei despre urmarirea si intimidarea celor care simpatizau cu "Piata universitatii" si discutau la servici politica anti Iliescu.
Pe vremea lui Ceausescu noi ne feream sa vorbim la servici.Stiam ca aveam printre noi un informator ,dar nu stiam cine este.
Herta Muller a scris foarte mult despre ce s-a intamplat in Romania.Daca nu statea aici si nu scria despe comunism nu stiu daca mai lua premiul Nobel pentru literatura.
Saul Below a scris un roman inspirat de Romania in urma unei vizite facute la Bucuresti ,cu sotia lui ,fiica profesorului Bagdazar.La fel ,a avut succes.
Societatea occidentala se pare ca nu mai ofera teme interesante pentru literatura.