Citat:
În prealabil postat de condor
Domnul Iisus Hristos S-a intrupat, prin fecioara Maria, ca Om nu ca Dumnezeu. El si-a lepadat natura Sa dumnezeiasca. O spun Sfintii Apostoli, pe care nu-i credeti si a caror atitudine nu o considerati demna de urmat (va credeti mai sfinti decat Sfintii Apostoli, care nu au pomenit de Maria in invataturile lor despre mantuire).
"El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-a dezbracat pe sine insus si a luat chip de rob, facandu-se asemenea oamenilor." (Filipeni 2:6,7).
|
Filipeni 2:
6. Care, Dumnezeu fiind în chip, n-a socotit o știrbire a fi El întocmai cu Dumnezeu,
7. Ci S-a deșertat pe Sine, chip de rob luând, făcându-Se asemenea oamenilor, și la înfățișare aflându-Se ca un om,
8. S-a smerit pe Sine, ascultător făcându-Se până la moarte, și încă moarte pe cruce.
Da, S-a facut Om luand trup din Fecioara, dar este clar ca a ramas Dumnezeu! Este incredibil ca poti afirma ca Dumnezeu inceteaza sa fie Treime pentru 33 de ani! Desertarea de Sine este smerenia Fiului Care face voia Tatalui, nu dezbracarea de Dumnezeire. Noi marturisim ca Iisus Hristos a fost si este Dumnezeu deplin si Om deplin in acelasi timp, atunci cand era in lume si intotdeauna. Este si un paradox cumva, pentru ca noi am fost creati dupa Chipul Lui Iisus Hristos, nu El S-a intrupat dupa modelul umanitatii. Ce inseamna sa cititi Biblia de 100 de ori si sa nu intelegeti lucrurile in adevar! Aici apare erezia, domnule.
Citat:
În prealabil postat de condor
Interpretarea ta este fortata: hai sa facem cumva sa o inlatam pe Maria la rangul de imparateasa (ca altfel nu o putem respecta).
Sfanta Scriptura ne invata ca Imparatul este Insusi Domnul Iisus Hristos. Imparateasa (Mireasa Imparatului), nu are cum sa fie chiar mama Lui.
Dar, faptul ca afirmati ca Dumnezeu poate fi nascut de o femeie, nu o considerati hula?
|
Nu este interpretarea mea, ca nu sunt eu in masura sa interpretez. Imparateasa poate fi si mama Imparatului, dar macar bine ca recunosti ca aici se vorbeste despre Imparatul Dumnezeu.
Dar un Om care sa ajunga in sanul Lui Dumnezeu ti se pare mai usor de inteles? Exista multe taine mai presus de intelegerea noastra, lucruri suprarationale care ne depasesc. As vrea sa-ti scriu mai multe, nu ma consider vrednic sa cuget la asemenea nivel. In schimb iti pot spune de un loc din VT (poate ma ajuta cineva sau chiar tu) unde parca Moise Il invita pe Dumnezeu sa intre in cortul lui si Dumnezeu ii raspunde cam asa: nu stii ce-Mi ceri, insa pentru ca sunt atotputernic, voi intra in cortul tau...