Subiect: Maica Domnului
View Single Post
Vechi 23.10.2009, 17:08:06
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Filipeni 2:
6. Care, Dumnezeu fiind în chip, n-a socotit o știrbire a fi El întocmai cu Dumnezeu,
7. Ci S-a deșertat pe Sine, chip de rob luând, făcându-Se asemenea oamenilor, și la înfățișare aflându-Se ca un om,
8. S-a smerit pe Sine, ascultător făcându-Se până la moarte, și încă moarte pe cruce.

Da, S-a facut Om luand trup din Fecioara, dar este clar ca a ramas Dumnezeu! Este incredibil ca poti afirma ca Dumnezeu inceteaza sa fie Treime pentru 33 de ani! Desertarea de Sine este smerenia Fiului Care face voia Tatalui, nu dezbracarea de Dumnezeire. Noi marturisim ca Iisus Hristos a fost si este Dumnezeu deplin si Om deplin in acelasi timp, atunci cand era in lume si intotdeauna. Este si un paradox cumva, pentru ca noi am fost creati dupa Chipul Lui Iisus Hristos, nu El S-a intrupat dupa modelul umanitatii. Ce inseamna sa cititi Biblia de 100 de ori si sa nu intelegeti lucrurile in adevar! Aici apare erezia, domnule.
Nu talmaci spusele mele, ca si cum as fi spus ca Dumnezeuirea a fost stirbita timp de 33 ani, cat a fost Domnul Iisus Hristos pe pamant.

Ar trebui sa se discute mult mai mult despre Domnul Iisus Hristos. Despre Dumnezeuirea si vesnicia Lui (pe care nu o contestam) si despre intruparea lui ca Om. Poate deschizi un topic.

Domnul Iisus Hristos s-a intrupat si a fost asemenea noua. El ne-a aratat cum se poate trai fara pacat. A avut acest trai fara prihana din postura de om, nu de Dumnezeu. Altfel, se ajunge la perceptia gresita pe care o au ortodocsii cand pacatuiesc:" doar suntem oameni". Noi nu trebuie sa gandim asa. (sa cautam justificari). Modelul nostru este Omul Iisus Hristos. Tot El este si singurul mijlocitor intre Dumnezeu si oameni:
"Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos, care S-a dat pe sine insus ca pret de rascumparare pentru toti."(1 Timotei 2:5,6). Mijlocirea Mariei este exclusa categoric de Sfintii Apostoli.

P.S. Conform teoriei tale, cine crezi ca a murit pe cruce? Omul Iisus Hristos? Sau Dumnezeu? Ar fi bine sa-mi raspunzi pe alt topic.

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nu este interpretarea mea, ca nu sunt eu in masura sa interpretez. Imparateasa poate fi si mama Imparatului, dar macar bine ca recunosti ca aici se vorbeste despre Imparatul Dumnezeu.
Am o propunere. Decat sa va chinuiti sa dati explicatii fortate si sa inventati tot felul de povesti prin care sa-i conferiti Maicii Domnului o sumedenie de titluri (pe care ea nu cred ca si le-a dorit), mai bine o considerati a patra persoana a Dumnezeirii. Oricum, spre asta tindeti.

Sau, dati-L jos pe Hristos (si asa nu prea are importanta pentru voi, jertfa pe care ne-a dat-o si invierea pe care ne-a promis-o) si puneti-o in locul Lui pe maica Domnului.
Reply With Quote