Citat:
În prealabil postat de maria55
post obisnuit inseamna din cate stiu eu si am vazut in viata mea ,pe linga rugaciune si celelalte , a manca normal (mancare de post ,fara lactate carne , oua, peste ),daca vreti si mai clar :
fasole ,cartofi ,orez ,macaroane fara ou ,fructe ,legume ,varza .Pateuri artificiale si tot felul de produse speciale nu folosesc .
Dar n-am renuntat niciodata la ulei ,chiar daca numai un strop , si n-am mancat niciodata numai seara sau deloc , fara post negru , adica mese obisnuite ,
Cafea am baut si ceaiuri la fel , asa postim noi mirenii.
Eu n-am vazut altceva in copilaria mea , nici acasa si nici la vecini .
In vinerea mare mai face cineva cite un efort , cine poate .
Daca e gresit ,astept corecturi .
|
Eu cred ca postul consta mai mult prin rugaciuni multe mai ales la Maica Domnului , tacere, asculta mai mult, meditatie, fapte bune macar cu o vorba daca altceva nu poti , participarea la slujbe Dumineca , vinerea si miercurea la vecernie . Impaca-te cu cel certat chiar daca nu ai fost tu de vina, (stiu neamuri care nu vorbesc de ani.)inceteaza a birfi , a invinovati pe altul .....cite si mai cite care le stiti si voi.
Bineinteles ca si postul la mincare are importanta, curata organismul de toxine si chimicale care folosim astazi dar sa nu exageram.(apa si piine o zi intreaga ).???