View Single Post
Vechi 23.10.2009, 23:39:41
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
La sfârșitul acestei săptămâni , sâmbătă , în Capitală , va avea loc cea de-a doua ediție a pelerinajului "Calea Sfinților". Alături de moaștele Sfântului Vasile cel Mare, care vor fi aduse din capitala Greciei , din Atena , vor fi purtate moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, moaștele Sfântului Grigorie de Nazianz , aduse în urmă cu 12 zile , din Austria și moaștele Sfântului Grigorie de Nyssa de la Biserica "Domnița Bălașa" , informează TRINITAS TV. Sfântul Grigorie Nyssa a fost fratele Sfântului Vasile cel Mare, Episcopul cetății Nyssei din provincia bizantină Capadocia , astăzi orașul Neveșehir din Turcia, trecut la Domnul în anul 384.
Am fost si eu in seara aceasta, dar Sfantul nu era scos afara si deja era o coada de vreo 500 de persoane in curte, care asteptau sa vina ziua de maine pentru a se inchina, plus vreo 100 care asteptau sa poata intra in biserica, la moaste, insa jandarmii nu mai permiteau sa se aseze nimeni la coada aia . M-am intristat. Atata lume care venise de departe si eu, care stau in Bucuresti, merg atat de rar la Patriarhie... in liceu mergeam mai des acolo. Nu-i vorba, daca nu pierdeam eu vremea cascand gura prin magazinele si librariile de pe drum, ajungeam mai devreme si poate prindeam un loc la coada pentru intratul in biserica. Dar asa se intampla cand mergi la sfant nepregatit, asa, ca sa iti incerci norocul sa nu stai mult la coada... Nu, trebuie mers inarmat cu rugaciune si rabdare! Dar maine nu ma las pana nu aprind macar o lumanare la Patriarhie, dupa ore. Drum bun si inima curata tuturor celor care mergeti sa va inchinati la Sf. Dimitrie!