Citat:
În prealabil postat de ancah
"Deci Dumnezeu i-a spus adevarul. Dar trebuia sa fie o porunca, prin care sa fie pusa la incercare ascultarea omului."
|
"Citat erzbet: "Stiti ce se bate cap in cap?
Faptul ca Dumnezeu stia cand l-a creat pe om, ca acesta va pacatui. A permis sarpelui sa intre in Eden,stia ca acest lucru se va intampla, pentru ca este atotstiutor. De ce l-a lasat pe om sa greseasca? de ce l-a creat imperfect? "
Si eu cred ca aici este o mare dilema, nu una care pune la indoiala ce ne invata scripturile insa una ce tine viitorul omenirii.
Deci Dumnezeu, care este cu adevarat atotstiutor si stie(a) dinainte in ce loc am ajuns acum, cu precizie de ordinul fir de par si stie deasemnea cu precizie de mm unde vom ajunge si cum va decurge pas cu pas sfirsitul omenirii si asta este amplu documentat prin Duhul Sfint prorocilor si sfintilor, cred ca ne-a dat aceasta sansa sa putem schimba daca nu viitorul omenirii(care este clar definit ca fiind dezastruos) macar viitorul nostru poate al familiilor noastr si al micilor oaze crestine care vor mai ramine(Dumnezeu stie cite).
Deci, prin analogie, cred ca putem afirma cu obiectivitate ca orice am face noi tot acolo ajungem, in acel punct al "plisului si scrisnirea dintilor" si deci nu putem schimba NIMIC(din ce se intimpla in jur, tavalugul) si mai ales pe NIMENI decit cu muuuulta truda si nevoire poate pe noi si de acolo cu Voia lui Dumnezeu poate mai influientam si pe altii.