- Evrei 8:10 face trimitere la Ieremia 31,33. Deci Legea lui Dumnezeu (incluzând și Sabatul) face parte din legîământul cel nou
Este si asta o interpreatare.Eu prefer concluzia lui Pavel:
Evrei 8:13 Prin faptul că zice: "Un nou legământ", a mărturisit că cel dintâi este vechi; iar CE ESTE VECHI,CE A IMBATRANIT,ESTE APRROAPE DE PIEIRE.(cred ca nu le-a placut evreilor de atunci aceasta constatare :).
De asemenea ai spus:
- Alimentele privite ca necurate nu sunt amintite doar în Lev.11, ele erau socotite ca atare încă de pe vremea Potopului (înainte de acesta, copiii lui Dumnezeu nici nu mâncau carne).
Inainte de vremea potopului si eu constat ca nu se consuma cane deloc.Deci e logic ca tot ce constituia carne sa fie atunci considerat necurat,inclusiv carnea de porc.
Dar ai spus ca alimentele privite ca necurate sunt considerate ca atare inca de pe vremea potopului.Interesant sa privim pasajul din Geneza:
Geneza 9:3 Tot ce se mișcă și are viață, să vă slujească de hrană: toate acestea vi le dau, ca și iarba verde.
Geneza 9:4 Numai carne cu viața ei, adică sângele ei, să nu mâncați.
Geneza 9:5 Căci voi cere înapoi sângele vieților voastre; îl voi cere înapoi de la orice dobitoc; și voi cere înapoi viața omului din mâna omului, din mâna oricărui om, care este fratele lui.
Dumnezeu spune ca :"Geneza 9:3 Tot ce se mișcă și are viață, să vă slujească de hrană",nu face o distinctie intre animale curate si necurate,aceasta se face mai tarziu in vremea lui Moise.Pentru ca daca unele animale erau necurate de ce sa fie luate in corabie?Si atunci intreb eu de unde au aparut "animalele necurate"?Sper sa nu imi vorbesti despre evolutie.
De aceea imi permit sa te contrazic ca alimentele privite ca necurate nu erau socotite ca atare inca de pe vremea potopului.Daca ai argumente biblice astept sa ma contrazici.
|