View Single Post
Vechi 24.10.2009, 17:21:26
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
O fi însemnând pentru greci, dar parcă voi spuneați că nu vă ghidați după filosofia grecească, ci după Cuvântul lui Dumnezeu...
Nimeni nu s-a legat de filosofia grecească aici, ci doar de semnificațiile pe care le avea un anumit cuvânt in limba greacă veche, limba Septuagintei și a Noului Testament. Și d-ta ai adus vorba de ea, nu eu.

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Opinia noastră coincide cu ceea ce spune Scriptura despre creația omului și starea omului în moarte, și am expus-o de atâte ori pe acest topic mai pe scurt, sau mai elaborat. Reiau doar schematic:

Țărâna pământului + suflarea de viață (răsuflare, duh, spirit) = suflet viu Facerea 2,7

La moarte se petrece procesul invers: țîrâna merge în țărână și suflarea de viață la Cel care a dat-o.

Dumneavoastră confundați în continuare duhul cu sufletul, sufletul cu un fel de fantomă, iar moartea cu un fel de nivel superior al existenței (cam ce i-a "promis" diavolul Evei că va experimenta după păcat când "hotărât că nu veți muri").
Nu confund duhul cu sufletul. Dar nu văd care e diferența între cele două în versetul de mai sus. Ti-am dat si varianta din Biblia Ortodoxă și varianta din biblia voastră:

Eclesiastul 12:7 "până nu se întoarce țărâna în pământ așa cum a fost, și sufletul la Dumnezeu, Cel care l-a dat."
Eclesiastul 12:7 "până nu se întoarce țărâna în pământ, cum a fost, și până nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat."

dacă îți convine să folosești termnenul de duh sau de spirit, in loc de suflet folosește-l, dar vreau să răspunzi la intrebarea:

Duhul "se intoarce la Dumnezeu" spune in Ecleziastul si adăugati adventistii voi de la voi "nu mai este conștient" . Dar pe deasupra spuneti ca nu este nici mort! Atunci ce este?
Care este existenta duhului după moarte, dacă nu este nici constient, dar nici mort?
Este una cu D-zeu in viziunea sectei voastre?
Astept raspuns!