View Single Post
Vechi 24.10.2009, 20:47:55
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Nu confund duhul cu sufletul. Dar nu văd care e diferența între cele două în versetul de mai sus. Ti-am dat si varianta din Biblia Ortodoxă și varianta din biblia voastră:

Eclesiastul 12:7 "până nu se întoarce țărâna în pământ așa cum a fost, și sufletul la Dumnezeu, Cel care l-a dat."
Eclesiastul 12:7 "până nu se întoarce țărâna în pământ, cum a fost, și până nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat."
Ba confunzi duhul cu sufletul (vorbind în terminologia biblică). Am mai spus că varianta ortodoxă nu respectă termenul original nici din ebraică (ruach), nici din greacă (pneuma). Dacă în Ecl. 12,7 ar fi fost vorba de suflet, scria nephesh (în originalul ebraic), ori psyche (în traducerea Septuagintei), ceea ce nu e cazul. Punct.

Citat:
dacă îți convine să folosești termnenul de duh sau de spirit, in loc de suflet folosește-l
Vă mulțumesc de înțelegere. Vreau să rămân consecvent textului Scripturii. Știți... noi suntem "ăia" cu Sola Scriptura.

Citat:
dar vreau să răspunzi la intrebarea:

Duhul "se intoarce la Dumnezeu" spune in Ecleziastul si adăugati adventistii voi de la voi "nu mai este conștient"
Păi cum ar putea avea conștiență de sine o răsuflare? Nici când omul era viu, răsuflarea lui nu era o entitate de sine stătătoare conținută în trup. Numai un schizofrenic ar putea avea o asemenea percepție vis a vis de suflarea lui.

Citat:
Dar pe deasupra spuneti ca nu este nici mort! Atunci ce este?
N-am spus așa ceva. Suflarea de viață, este doar principiul vieții pe care Dumnezeu l-a pus în el pentru a deveni un suflet viu. Când îl retrage, omul pur și simplu e mort, fără ca acea suflare de viață să trăiască în continuare pe undeva (ca și când ar fi un mic omuleț eteric, eliberat din carcasa trupului).

Citat:
Care este existenta duhului după moarte, dacă nu este nici constient, dar nici mort?
Este una cu D-zeu in viziunea sectei voastre?
Astept raspuns!
În nici un caz! Aceasta este concepția mai tuturor cultelor păgâne de la animiștii africani până la indienii americani și tare mi-e teamă că "îndumnezeirea" de care vorbește ortodoxia are oarece tangențe cu această concepție...