Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Nu confund duhul cu sufletul. Dar nu văd care e diferența între cele două în versetul de mai sus. Ti-am dat si varianta din Biblia Ortodoxă și varianta din biblia voastră:
Eclesiastul 12:7 "până nu se întoarce țărâna în pământ așa cum a fost, și sufletul la Dumnezeu, Cel care l-a dat."
Eclesiastul 12:7 "până nu se întoarce țărâna în pământ, cum a fost, și până nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat."
|
Ba confunzi duhul cu sufletul (vorbind în terminologia biblică). Am mai spus că varianta ortodoxă nu respectă termenul original nici din ebraică (
ruach), nici din greacă (
pneuma). Dacă în Ecl. 12,7 ar fi fost vorba de
suflet, scria
nephesh (în originalul ebraic), ori
psyche (în traducerea Septuagintei), ceea ce nu e cazul. Punct.
Citat:
dacă îți convine să folosești termnenul de duh sau de spirit, in loc de suflet folosește-l
|
Vă mulțumesc de înțelegere. Vreau să rămân consecvent textului Scripturii. Știți... noi suntem "ăia" cu
Sola Scriptura.
Citat:
dar vreau să răspunzi la intrebarea:
Duhul "se intoarce la Dumnezeu" spune in Ecleziastul si adăugati adventistii voi de la voi "nu mai este conștient"
|
Păi cum ar putea avea conștiență de sine o răsuflare? Nici când omul era viu, răsuflarea lui nu era o entitate de sine stătătoare conținută în trup. Numai un schizofrenic ar putea avea o asemenea percepție
vis a vis de suflarea lui.
Citat:
Dar pe deasupra spuneti ca nu este nici mort! Atunci ce este?
|
N-am spus așa ceva. Suflarea de viață, este doar principiul vieții pe care Dumnezeu l-a pus în el pentru a deveni un suflet viu. Când îl retrage, omul pur și simplu e mort, fără ca acea suflare de viață să trăiască în continuare pe undeva (ca și când ar fi un mic omuleț eteric, eliberat din carcasa trupului).
Citat:
Care este existenta duhului după moarte, dacă nu este nici constient, dar nici mort?
Este una cu D-zeu in viziunea sectei voastre?
Astept raspuns! 
|
În nici un caz! Aceasta este concepția mai tuturor cultelor păgâne de la animiștii africani până la indienii americani și tare mi-e teamă că "îndumnezeirea" de care vorbește ortodoxia are oarece tangențe cu această concepție...