View Single Post
Vechi 24.10.2009, 21:23:04
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Ca sa revenim la tema topicului,iti mai aduc in prim plan un verset biblic.
1 Petru 4:6 Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia și celor morți, pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu, în duh.
Cum adica a fost vestita Evanghelia celor morti daca intre moarte si inviere tu spui ca nu mai exista nimic?
Acest verset ii apartine lui Petru,acelasi care vorbea despre "duhuri din inchisoare".Cred ca esti constient ca este vorba despre momentul cand Isus dupa ce a murit in trup,a plecat si "le-a predicat duhurilor din inchisoare."Am vazut ca folosesti traducerea Cornilescu,daca o sa citesti 1 Petru 3:19 si 1 Petru 4:6 o sa ai concluzia sa vezi trimiteri reciproce.Sa nu vii sa spui ca se referea la faptul ca Evanghelia a fost vestita celor morti cand erau in viata.Nu ai dreptate daca citesti tot contextul,inclusiv pasajul din 1 Petru 3:18-20.Petru este din nou clar,pentru ca daca Evanghelia ar fi fost vestita celor morti pe cand inca erau in viata,atunci se putea sa "traiasca dupa Dumnezeu si in trup si in duh",nu numai in duh cum spune Petru.Dar ei au murit(prin moarte intelegem despartirea duhului de trup asa cum spune biblia),de aceea vor fi judecati "ca oameni in trup".Ceea ce mi se pare revelator in tot acest verset este urmatoarea parte:"dar să trăiască după Dumnezeu, în duh."Cum sa mai traiasca daca ei au murit?Raspunsul este simplu:IN DUH.Deci concluzia revelatorie este :duhurile continua sa mai traiasca si dupa moartea trupeasca.