Citat:
În prealabil postat de mioara
1.Poate baiatul chiar doreste sa-L urmeze pe Hristos,sa lase placerile desarte ale lumii acesteia si sa le castige pe cele vesnice,
2.iar noi nu facem decat sa ii taiem elanul cu aceste "experiente negative" dupa cum bine zicea Maria.
3.Sa nu uitam ca daca el se va sminti de "sfaturile" noastre, mai bine ne-ar fi sa ne legam de gat o piatra si sa ne aruncam in mare, dupa cum ne spune Mantuitorul.
4.Daca toti ar fi urmat astfel de "indemnuri",azi nu am mai fi avut parte de parintele Cleopa, sau parintele Arsenie Boca, sau parintele Arsenie Papacioc si de multi, multi alti parinti cu viata sfanta.daca tot am adus vorba de parintele Arsenie Papacioc, si el a fost sfatuit de foarte multi oameni sa nu mearga la manastire.Motivele aratate de acei "povatuitori" erau aceleasi ca si cele expuse aici, adica in manastiri sunt caderi si decaderi de tot felul ( deci nimic nou in vremea lui fata de timpurile de azi).El le-a raspuns ca merge la manastire pentru Hristos; ca nu il intereseaza ce este acolo, ci invatatura lui Hristos. Apoi, dupa zeci de ani, cand s-a intalnit cu persoanele respective, l-au intrebat ce a vazut la manastire.
5.Iar raspunsul parintelui ar trebui sa ne dea de gandit la toti:" Ce ati spus voi am gasit, dar nu credeam sa gasesc si sfinti!Am gasit si sfinti!"
Doamne ajuta!
|
1.Daca baiatul chiar dorea sa ajunga pe Athos si era chemarea lui inota de la Constanta pina la minastirea pe care o dorea.
2. Noi nu facem decit sa-i atragem lui si multor altora ca nu-i raiul in minastire cunde te rogi doar si ai un duhovnic prin care vorbeste Dumnezeu cu tine samd ci poate fi f. altfel :)( DIN PACATE)
3.Daca noi il oprim prin cuvinte sa devina un al doilea Cleopa atunci diavolul il oprea oricum.
4. Astfel de indemnuri au existat pentru toti marii duhovnici si nu i-au putut schimba din drum.
5.A gasit sfinti pentru ca nu l-au putut intoarce din drumul lui
Pe undeva mi se pare ca exista doua tabere. Una care vede viata doar in roz si alta care stie ca pina sa ajungi la roz dureaza f. mult si nu fiecare e capabil de rabdarea necesara. Cind dai un sfat (eu cel putin) nu incep prin a expune tot ce ar putea fii frumos uitind anticipat tot ce nu-i cu siguranta f. placut.
Viata ne arata ca multi merg la minastire dar putini ajung Cleopa, Papacioc ....
De ce daca conditiile sint aceleasi?