Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Ba confunzi duhul cu sufletul (vorbind în terminologia biblică). Am mai spus că varianta ortodoxă nu respectă termenul original nici din ebraică (ruach), nici din greacă (pneuma). Dacă în Ecl. 12,7 ar fi fost vorba de suflet, scria nephesh (în originalul ebraic), ori psyche (în traducerea Septuagintei), ceea ce nu e cazul. Punct.
|
dragul meu, ti-am mai spus cănu confund nimic
Dar nu mă supăr nici dacă âvoi folosiți termenul de duh.
Biblia ortodoxa:
Eclesiastul 12:7 "până nu se întoarce țărâna în pământ așa cum a fost, și sufletul la Dumnezeu, Cel care l-a dat."
Biblia sectantă:
Eclesiastul 12:7 "până nu se întoarce țărâna în pământ, cum a fost, și până nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat."
Nu există nici o diferenta de semnificatie intre cele două versete. Iar intrebarea mea nu era legata de termenul pe care il folositi voi, duh, suflet sau spirit.
DEX:
duh (dúhuri), s.n. – 1. Respirație, suflare. – 2. Suflet, spirit. – 3. Spirit, suflet fără trup
Reiau:
Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Duhul "se intoarce la Dumnezeu" spune in Ecleziastul si adăugati adventistii voi de la voi "nu mai este conștient" . Dar pe deasupra spuneti ca nu este nici mort! Atunci ce este?
Care este existenta duhului după moarte, dacă nu este nici constient, dar nici mort?
Este una cu D-zeu in viziunea sectei voastre?
Astept raspuns!
|
Răspuns:
Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
În nici un caz! Aceasta este concepția mai tuturor cultelor păgâne de la animiștii africani până la indienii americani și tare mi-e teamă că "îndumnezeirea" de care vorbește ortodoxia are oarece tangențe cu această concepție..
|
Eu iti adresez o intrebare si divaghezi la modul absurd. Unde am pomenit eu de credinte africane animiste?
Eu nu am facut decat sa reiau ceea ce îi învață secta adventistă pe adeptii ei: adică pe de o parte le spune că sufletul (duhul) nu mai exista constient odata cu trupul, iar pe de alta parte adventistii evtă să afirme direct că ei cred ca sufletul (sau duhul) omului moare odată cu omul. In acest caz care e starea duhului după moartea trupului? Astept in continuare raspuns.