Adimirea, este foarte bun gandul tau, sa te ajute Dumnezeu sa il duci la indeplinire! mai intai de toate, trebuie insa sa iti gasesti un duhovnic potrivit. Cum? prin rugaciune. Uite, citeste cartea asta si vei vedea ca iti raspunde la multe intrebari - se descarca de aici -
http://www.danionvasile.ro/repere.php
Cu "abordarea" parintelui nu ar trebui sa fie probleme, sa stii ca preotii nu pleaca imediat dupa slujba, eu am vazut si persoane care il rugau pe parinte sa ii spovedeasca atunci cand ajungeau la miruit: "Sarut mana, parinte, as dori si eu sa ma spovedesc la Dvs" (evident, pentru asta trebuie sa miruiasca preotul ales de tine). Ca sa iti fie mai usor, am sa iti spun si experienta mea in acest sens: pana acum vreun an, nu aveam duhovnic, ma spovedeam la cine se nimerea. la insistentele unui bun prieten, imi incoltise gandul ca ar trebui sa am si eu un singur duhovnic si stiam si cine sa fie acela, insa nici eu nu indrazneam sa il "abordez", cu atat mai mult cu cat nu mai vorbisem cu el pana atunci, insa Dumnezeu a randuit atat de frumos lucrurile (de aceea nu trebuie sa ai tu frica!) incat chiar in ziua in care doream eu sa ma spovedesc, nu era niciun preot la spovedit decat cel pe care il voiam eu sa-mi fie duhovnic

. La inceput, nu a vrut sa accepte, pentru ca nu ma cunostea, dar eu i-am spus ca nu am duhovnic stabilit si ca vreau sa fie el, i-am dat si argumentele pentru care l-am ales pe el si nu pe altul si de atunci, de un an de zile, a devenit duhovnicul meu si tare bine mi-a fost! Am observat insa ca vin la el si persoane care nu se spovedisera niciodata si pe acelea le primea fara sa le mai intrebe, ca pe mine, de ce vin chiar la el, le spunea ca le va lua de la zero. Asadar, nu iti face griji, ia tu si citeste prin forumul acesta ce se mai spune pe la topicul pocainta si duhovnicul, citeste si carticica lui danion vasile si roaga-te, sa te lumineze Dumnezeu, sa iti dea un duhovnic bun (vezi ca ai acolo si rugaciuni pentru asa ceva), care sa te ajute in drumul tau spre mantuire!