Subiect: preotul fumator
View Single Post
Vechi 25.10.2009, 18:14:12
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de E_my Vezi mesajul

Parintele duhovnic la care mergeam imi spunea mereu sa nu mai judec, pentru ca voi cadea in aceleasi pacate. Si asta vazusem deja..
Asa este! Eu am simtit asta pe pielea mea!Cand am judecat pripit, mai devreme sau mai tarziu am cazut exact in conjunctura sau in pacatul judecat, tocmai pentru a mi se demonstra pentru ca am gresit. Sa ne ajute Dumnezeu sa ne vedem mai mult pe noi si mai putin pe cei din jur!
On topic, auzisem de la bunica ca slujea pe vremuri un preot beat.
Dimineata, inainte a incepe slujba, se ametea bine, dar cand isi punea vesmintele pe el, tinea o slujba minunata. Este si o pilda cu un preot care se imbata de fiecare data, iar enoriasii nu mai doreau sa se impartaseasca din mainile lui, insa preotul facea pocainta si ingerul Domnului, si nu el, savarsea Jertfa de la Sf. Liturghie. Mi se pare ca aici, pe forum, am aflat de povestea acelui preot homosexual gasit mort in altar, intr-o baie de lacrimi. Oricum, nu trebuie sa ii judecam noi, ca are cine ii judeca, dar preotul tot preot ramane, harul preotiei nu i se sterge niciodata. Si apoi... trebuie sa condamnam pacatul, dar nu omul, cu atata mai mult cu cat acesta a fost socotit vrednic sa fie slujitor al lui Dumnezeu.