Citat:
În prealabil postat de erzbet
Si deci cum intentiona Dumnezeu sa populeze pamantul daca inainte de izgonire nu era sex? Milton era tot un om ca si cei care au scris Biblia, numai ca el avea si talent literar spre deosebire de cei care au scris Biblia :P; "paradisul pierdut" este o scriere profunda,net superioara ca valoare artistica Bibliei(care este de asemenea o poveste).
Deci revin la intrebarea la care nu mi s-a raspuns. Cum intentiona Dumnezeu sa populeze pamantul daca Adam si Eva nu savarseau pacatul?
|
daca tu crezi ca exista actul sexual inainte de cadere, cum explici ca Adam si Eva nu au procreat inainte de cadere?!
Or fi folosit anticonceptionale?!
Oare?!
Psalmul 50: "Caci iata intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea". Deci placerea este un pacat...asta este, trebuie sa acceptam. Or in Rai nu este pacat...Din monentul in care Adam si Eva au gustat di pomul cunoasterii binelui si raului, toti pamantenii au cunoscut si cunosc bine si raul care de multe ori se imbina... (adica e pacat ca facem dragoste/e bine ca ne place; e dureros actul nasterii/e placut actul matern, etc)
Cum isi propusese Dumnezeu sa ne inmultim asta nu stim.
Ca sa amuz pe atei, unii sfinti parinti spun ca Dumnezeu ar fi vrut sa ne inmultim prin cuvant...Nimic cert nu stim.
Milton este un admirabil artist, el a creat o fictiune, nu a scris istorie.
Si mie mi-a placut "Adam si Eva" a lui Rebreanu, asta nu inseamna ca mai cred in reincarnare .
Aaaa, Biblia nici nu se vrea a fi artistica...E maaaareee diferenta.