View Single Post
Vechi 26.10.2009, 11:32:42
dianadi's Avatar
dianadi dianadi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2009
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

sunt maicute care isi impletesc singure metanierele dar nu stiu dc le fac pt vanzare. se foloseste doar snur de lana negru si un ac. doar de atat au nevoie. se incepe cu 2 snururi care se impletesc in jurul mainii pe degete in asa fel incat ata apare sub forma de cruce. apoi capetele sunt trase si stranse in asa fel incat toata crucea se face din ce in ce mai mica sub forma unei bilute si de aici e nevoie de ac pt ca se trag niste fire de 3 ori spre dreapta si de 3 ori spre stanga in asa fel incat biluta sa fie cat mai apropiata sau mai deparatata de cea anterioara. nu stiu cat de bine se intelege din explicatia mea cam cum iau forma aceste metaniere dar nu pot sa explic in alt mod. in concluzie fiecare bobita dintrun metanier e formata din cruce.
am intrebat o maica care e rostul acestor metaniere si ce ce asa multa munca pt ele si a zis ca initial calugarii faceau metanierele din noduri simple dar venea diavolul si le desfacea si at un inger a venit si a invata sa faca nodurile sub forma de cruce ca diavolul sa nu poata sa se atinga de ele.
eu apreciez f mult metaniere din lana pt ca stiu cum sunt facute si stiu cat de greu e sa lucrezi la ele...