Citat:
În prealabil postat de glykys
Stii cum e, hotul cu un pacat, pagubasul cu o mie... cum sa se duca cineva la preot si sa ii spuna: parinte, nu e bine sa fumati,e pacat... De parca el nu ar sti! ca tu, om bun, iti faci griji pentru el, e una, dar el sa nu interpreteze: ia uite, vii tu sa imi dai mie lectii despre pacate... unii oameni sunt foarte mandri si nu accepta sa le spui nimic si tin minte orice cuvant. Eu stiu cat de greu este sa ii spui unui om sa se lase de fumat,cand acesta nu intelege! numai ce am mustrat pe un apropiat ca fumeaza si nu i-a cazut bine deloc. Un preot trebuie sa fie model pentru credinciosi, adevarat. Daca nu este model, nu il putem schimba noi, eventual ne putem ruga pentru el si ne putem gasi un alt preot, o alta biserica, pe placul nostru si al lui Hristos.
|
Si eu zic la fel glykys, nu ma duc sa-i spun sa se lase de fumat ca oricum s-ar uita la mine ciudat...am incercat sa-i spun aceluiasi preot despre care era vorba mai sus sa-mi spuna daca poate sluji Sfanta Liturghie pe care o slujeste doar de Paste , de Craciun si inca de vreo doua ori pe an..si nu ca sa-l mustru ci pt. ca eu nu vroiam sa pierd participarea la Sf.Liturhgie si numai ce nu s-a scuzat in fel si chip (si nu o data...) ..de inteles chiar nu stiu de ce n-a inteles si de facut n-a facut-o ...si tot asa o tine cu toate...si eu il ocolesc de cate ori trebuie sa merg in acea localitate si fac eforturi sa ajung in alta parohie pt.Liturghie..intr-adevar este treaba lui cum isi duce viata de preot si de om , pe unul nu-l poti desparti de celalalt (preotul de om) dar nici nu am sa afirm aici pe Forum ca nu ma intereseaza ca pacatuieste si ca nu trebuie sa ne luam de pacatele lor ...am sa afirm ca gresesc atunci cand greses..poate unul din cei care fac asa vor citi..si vor intelege ce-si atrag dupa sinesi si ce rau fac si altora!
In orice caz nu-mi propusesem sa-i dau eu lectii preotului dar nici nu pot sa spun ca nu-mi pasa cand vad ca ceva este gresit, este rau..si apoi discutia noastra avea un scop ...care era acela sa zicem ...treaba lor?...poate e treaba lor ...dar treaba noastra aici este sa nu le dam dreptate aici pe forum cand gresesc! Totusi ei sunt pastorii!