View Single Post
Vechi 26.10.2009, 18:57:38
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de totpeetor
Acum in ceea ce priveste discutia deschisa de Iustin45,referitor la erezii,ma simt dator sa clarific cateva lucruri.Am observat ca tu si Ovidiu -s dati impresia ca religia ortodoxa este singura Biserica a lui Hristos si dupa cate vad sustineti ca este singura care aduce mantuirea.Sa luam lucrurile rand pe rand.Ce religie aveau primii crestini(printre care primii apostoli,primele biserici)?Aici ar putea exista 2 raspunsuri:nu aveau nici o religie de acum sau aveau putin din mai toate religiile si cultele crestine de astazi.Cred ca raspunsul 2 este mai bun.Ei nu s-au numit la inceput nici ortodocsi,nici catolici,nici protestanti sau neo protestanti.Ei se numeau sau erau numiti simplu:crestini.Mai tarziu prin Concilii si de-a lungul vremii au aparut 2 mari Biserici crestine:Biserica Catolica in vest si Biserica ortodoxa in Est.In secolul XVI au aparut primele religii protestante,odata cu activitatea lui Luther si asta ca rezultat al comportamnetului nu tocmai "ortodox" ca sa ma exprim asa al Bisericii Catolice in principal

bla, bla, bla,

Nu există "confesiuni și biserici creștine". "Confesiunile" s-au născut din orgoliile unor fondatori de secte. Există o singură mărturie a credinței:
Isaia 5.21 ,,Vai de cei care sunt înțelepți în ochii lor și pricepuți după gândurile lor!”

. Există o singură mărturisire a credinței și o singură Biserică:
Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile."
Efeseni 4.5 "Este un Domn, o credință, un botez,"
Ioan 8.32 "Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei; Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi"

Matei 16.18 Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. 19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri.
Iar in privinta “coruperii Bisericii”, pe care o susțin sectele occidentale, iată ce spune Scriptura:
Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin.
1 TIm 3.15 casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului.

" Prin întovărășirea și rugăciunea împreună cu ereticii, cugetarea ortodoxă se vatămă, dobândind înclinații eretice. Acesta este unul din motivele pentru care Sfinții Părinți interzic întovărășirea cu ereticii.
La dialogurile ecumeniste, sub pretextul dragostei, se discută foarte mult cele care unesc și foarte puțin cele care despart, astfel încât să se creeze un sentiment fals de unire și credință comună. La Sfintele Sinoade Ecumenice, însă, Sfinții Părinți discutau totdeauna cele care despărțeau.
Sfântul Iustin Popovici ne învață că „nu există ‹‹dialog al dragostei›› fără dialogul adevărului. Altminteri, un astfel de dialog e nefiresc și mincinos. De aceea și porunca purtătorului de Hristos Apostol cere: Dragostea să fie nefățarnică (Romani 12, 9).
Se cuvine ca ierarhii și preoții ortodocși să discute din dragoste cu heterodocșii pentru a le atrage atenția unde au greșeli și pentru a-i ajuta să vină la Adevăr.(nu a le accepta rătăcirile)
Dumnezeu voiește unitatea întru Adevăr. Pentru a se ajunge la această unitate trebuie ca toți să primească dreapta credință și să intre în Biserica Ortodoxă, cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească.
Prin ecumenismul (de doi bani promovat de Totpeetor) nu se urmărește unitatea întru Adevăr, ci se poartă dialoguri pentru a se ajunge la un compromis dogmatic și la recunoașterea bisericească reciprocă.
Exista multi oameni care nu cunosc raspunsurile Ortodoxiei la problemele existentiale ale omului, insa au o intentie buna. Altii, negustand hrana duhovniceasca sanatoasa a Bisericii, nu pot sa o recunoasca pe cea otravita a ereziilor si sa se pazeasca, astfel, de ea.
Daca vom cunoaste, dar mai ales daca vom trai Ortodoxia in sanul Bisericii, atunci viata noastra va fi o predica vie, un raspuns la provocarea ereziilor si o solutie pentru iesirea din infundaturile create de ele." (Parintele Arsenie Vliangoftis)

ASTEPT ARGUMENTE BIBLICE DIN PARTEA PROTESTANTILOR ȘI NEO-PROTESTANTILOR DE PE FORUM CARE SĂ ATESTE FAPTUL CĂ POATE SA EXISTE MAI MULTE MARTURISIRI (UNEORI COMPLET OPUSE) CARE SĂ DUCĂ LA ACELASI ADEVAR.
BINENȚELES CĂ O SĂ MI SE RĂSPUNDĂ CU NIȘTE STEREOTIPII DE GENUL" DACA IL PRIMESTI CU ADEVARAT IN INIMA TA PE DOMNUL ISUS CA MANTUITOR PERSONAL, ESTI SALVAT", SAU "DACA FACI LEGĂMÂNTUL CU DOMNUL ISUS" ASTA FĂRĂ A PARTICIPA LA VIAȚA HARICĂ A BISERICII, CA UNIC "STÂLP ȘI TEMELIE A ADEVĂRULUI"- CUM SPUNE SCRIPTURA.

p.s. iar in ceea ce priveste papalitatea (catolicismul), ea s-a desprins din sânul Bisericii lui Hristos, pentru că a adăugat o serie de învățături străine de Biserica (primatul papal, celibatul preoților, Filoque etc)

Last edited by ovidiu-s; 26.10.2009 at 19:20:19.