View Single Post
Vechi 26.10.2009, 20:43:47
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Deci orice manifestare in duh este satanica?Ce zici despre ingeri?Ce zici de Dumnezeu?Ce zice Scriptura "duh este Dumnezeu, si cine i se inchina trebuie sa i se inchine in duh si adevar" si despre ingeri : "Cel ce face pe ingerii Sai duhuri si pe slujitorii Sai para de foc".
Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Tu m-ai întrebat de spiritism, nu de Spiritul Sfânt ori de îngeri (duhuri slujitoare). Ți-am răspuns la întrebare.
Raspunde si la cele adresate in continuare.

Citat:
Luca 11:24Când duhul cel necurat iese din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă, și, negăsind, zice: Mă voi întoarce la casa mea, de unde am ieșit.

unde este "casa" duhurilor necurate?pe pamant?

Citat:
Urmărește și textul paralel din Matei 12. Duhul necurat spune "mă voi întoarce la casa mea de unde am ieșit". El vrea să spună că absența lui a fost numai temporară. Hristos Se gândește probabil la un om din care El a scos afară un demon numai cu puțin timp mai înainte (vezi la v. 22). Se prea poate ca omul să se fi găsit între ascultători și aceasta s-ar fi putut să fie intenționată ca o avertizare pentru el în special, ca și pentru ascultători în general. Cu siguranță era o avertizare pentru Farisei (vezi v. 31-37).

În v.44 se spune că duhul se întoarce și găsește casa goală, măturată și împodobită (Starea „casei” sau persoanei, readusă la starea care exista înainte ca demonul să-și fi găsit pentru prima dată sălaș acolo). Religia creștină nu constă în primul rând din înfrânarea de la rău, ci mai degrabă din aplicarea minții și a vieții în mod inteligent și sârguincios la ceea ce este bun. Creștinismul nu este o religie negativă constând din diferite opreliști, ci o forță pozitivă, constructivă spre bine. Nu este de ajuns ca demonii, literali sau figurați să fie dați afară din inimă și minte; Duhul lui Dumnezeu trebuie să vină în viață și să fie așezat la conducerea gândurilor și purtării (vezi 2 Corinteni 6,16; Efeseni 2,22). Nu este de ajuns să urâm răul; trebuie să iubim și să cultivăm cu înfocare ceea ce este bine (vezi Amos 5,15; 2 Tesaloniceni 2,10; vezi la Matei 6,24).

Persoana nefericită reprezentată prin „casă” nu luase o poziție pozitivă de partea lui Dumnezeu. Intențiile ei erau bune. Ea nu bănuia revenirea duhului rău și de aceea neglijase să predea „casa” controlului lui Hristos. Supunerea față de Hristos ar fi putut să o oprească să-și folosească „casa” așa cum ar fi ales, deci s-a hotărât ca deocamdată să-și trăiască viața așa cum dorea. Dacă s-ar fi predat lui Hristos, o nouă putere ar fi fost la conducere (vezi Romani 6,16), iar duhul necurat n-ar fi putut să obțină intrare. Unica noastră siguranță este în predarea din toatã inima lui Hristos, pentru ca El să poată să trăiască viața Sa desăvârșită în lăuntrul nostru (Galateni 2,20; Apocalipsa 3,20). Parabola aceasta este o avertizare solemnă contra unei simple îmbunătățiri negative; nu este de ajuns să evităm răul, trebuie ca în mod activ să umblăm „după cele de sus” (Coloseni 3,1.2).
De unde vin duhurile necurate care poseda pe om?

Citat:
Pe scurt, in momentul de fata exista Rai si Iad?
Citat:
- Rai există, însă nu este populat pînă nu vine Hristos să-Și ducă acolo urmașii, așa cum a promis:
"2. În casa Tatălui Meu multe locașuri sunt. Iar de nu, v-aș fi spus. Mă duc să vă gătesc loc.
3. Și dacă Mă voi duce și vă voi găti loc, iarăși voi veni și vă voi lua la Mine, ca să fiți și voi unde sunt Eu." (ioan 14)

- Depinde ce înțelegi prin Iad. Dacă înțelegi un loc al chinurilor imediat după moarte, nu există, el va fi aprins doar la judecata finală (iazul de foc de care spune Apoc.20). Dacă înțelegi prin Iad doar "Locuința morților" (Hades- de unde spuneți că se trage etimologic Iad), mormânt, groapă, el există.
Deci exista Rai.Atunci a mintit Iisus cand i-a zis talharului de pe cruce:"In ziua asta vei fi cu mine in Rai" ?

Iuda1:6 Iar pe îngerii care nu și-au păzit vrednicia, ci au părăsit locașul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanțuri veșnice, spre judecata zilei celei mari.

Unde sunt ingerii astia?Ce zici despre iudeii aceia care au fost dusi de vii in Iad, in foc?

Citat:
Ai spus mai sus ca moartea e ca un somn si ai comparat-o cu somnul nostru.Intre somn si trezire se mai intampla ceva.Activitatea cerebrala nu este moarta sau oprita in intregime, iar in timpul somnului avem parte de vise.Deci in intervalul dintre culcare si trezire se intampla ceva, e drept nu la fel ca si atunci cand suntem treji ci intr-o alta dimensiune.La fel este si cu sufletul dupa moarte.
Citat:
În orice metaforă folosită de Scriptură există anumite paralele, acestea însă nu merg până în amănunt, altfel am ajunge la o înțelegere aberantă. Exemplu: "7 A zis deci iarăși Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă: Eu sunt ușa oilor." (Ioan 10) Iisus are balamale, e din lemn?
Deci cat timp iti sustine punctul tau de vedere e complet valabila "metafora" dar apoi nu?Nu cred ca modul de comparatie este bun in cazul de fata.In Ioan 10 , Iisus vorbea o pilda.Analogia cu "somnul" este complet valabila, cu fiecare parte ai ei.Este dovedit medical ca activitatea cerebrala continua in timpul somnului, iar faptul ca asta se intampla cred ca simti si tu pe pielea ta, prin vise.La fel se intampla si in timpul mortii cu sufletul.

Iarasi cred ca pierzi... macar e bine ca se convinge lumea de cat de falsa e religia ta.