Cum l-am inteles eu pe Pr.Visarion
Eu l-am cunoscut personal si direct pe Pr.Visarion, poreclit „rasoforul”. (am scris mai sus - cu mult - ca pr.NU a fost Rasofor ci IERODIACON - calugar cu harul slujirii Diaconesti la Sf.Altar). Si nu m-a vatamat cu nimic, ci din contra am avut numai de CASTIGAT pt ca l-am ascultat; nu m-a invatat NIMIC DIFERIT de Sf.Biserica sau de Sf.Parinti, sau de Sf.Canoane, ci mai mult, datorita Sf.Sale am ajuns ORTODOX, desi inainte era sa ajung sa fiu „botezat” la Baptisti; datorita Sf.sale am ajuns de am studiat Teologia. Depinde cum intelege fiecare, dupa mintea si priceperea sa, dupa credinta si dorinta de mantuire, dupa Iubirea de aproapele! Mi-a fost NU duhovnic, ci INDRUMATOR in viata duhovniceasca, am urmat sfaturile sale, iar cuvintele sale mi-au patruns adanc in suflet. Asa cum cineva s-a atasat mai mult de Pr.Cleopa, asa si eu de Pr.Visarion. Imi place si Pr.Cleopa fff.mult, ba chiar i-am citit toate cartile si am invatat si de la sf.sa multe. Culeg de la fiecare parinte „polenul” duhovnicesc pt a face „mierea” dulce a sfinteniei.
Nu trebuie sa fii invatat sau simplu, ca sa fii „visarionist” (catalogare batjocoritoare) ci fiecare se ataseaza de un parinte spiritual pe care il simte fiecare aproape de sufletul sau si IN care se ODIHNESTE!!!!
Mi-e mi-a fost aproape Pr.Visarion Iugulescu (acum s-a dus la Domnul), pt altcineva Pr.Cleopa, pt altcineva Pr.Rafail Noica, sau Pr.Teofil Paraian, sau Pr.Arsenie Papacioc, sau Pr.Iustin Parvu.
Doamne ajuta!!!
|