Eu nu ti-am vorbit cu ura,daca poti sa intelegi asta.Inaintea Tatalui esti fratele meu,indiferent ca apartii religiei judaice,budhiste,mahomedane.Asta cred eu si o voi crede intotdeauna.
Nu este vorba de obligatia de a iubi (avem liber arbitru,Dumnezeu nu ne obliga la nimic),ci de faptul ca iubirea si iertarea sunt singurele trairi care ne vor aduce la eliberare din aceasta suferinta care exista pe acest pamant,indiferent de motivatiile pe care spunem ca le avem.
Un om care nutreste ganduri de ura si razbunare este o fiinta chinuita si consumata sufleteste de acest venin,iar pacea si implinirea sufletului sunt inca departe de el.Egoul,Luciferul din noi,isi bate joc de acel suflet,care este la cheremul lui.
Faptul ca exista crestini care una spun si alta fac,da...de acord!Nu suntem perfecti,fiecare padure cu uscaturile ei,dupa cum spuneam.
De urat este foarte usor,sa ajungi sa iubesti cu adevarat,aceea presupune deja un alt stadiu in care ne eliberam de propriile noastre slabiciuni,suferinte si ajungem sa percepem lumea printr-o cu totul alta fateta a prismei.
Dumnezeu nu este al meu crestinei,al tau evreule sau al altora,mahomedani,budhisti etc,ci este al nostru,al tuturor si El cauta sa vada ce alegem sa facem cu farama de divinitate care a pus-o in noi si care este sufletul.
Last edited by heaven; 27.10.2009 at 12:58:43.
|