Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Pai evident ca pentru unii e mult mai simplu sa dea vina pe " ispita"  . Eu am mai auzit o data ceva de genul " Ma duceam spre Sf. Masul si mi s-a spart sticla de ulei, of ce ispita!"...cand de fapt eu cred ca daduse cu sticla de ceva, dar e clar ca suna mai interesant intorsatura data situatiei, cum ca sticla s-ar fi izbit singura, ranjind in " barba" ????
Eu cred ca majoritatea ispitelor au drepturi de autor in mod cert...si atunci suna cam deplasat ca un barbat credincios sa afirme ca " fata cu bustul voluminos a fost o mare ispita in timpul Sfintei Liturghii" cand de fapt privirea a cautat-o si a zabovit ceva timp, dupa care imaginea s-a cuibarit in creierasul pofticios care refuza sa se mai concentreze la altceva 
|
probabil, in germania, nu se vad toate sensurile cuvantului "ispita". cand se spune, ca in exemplul dat de tine, se refera la o incercare. prin spargerea sticlei de ulei esti ispitit sa injuri, sa te enervezi, sa-ti faci sange rau, orice numai sa nu ai gandul la slujba ci la uleiul risipit...
apoi, daca-ti flutura cineva bustul prin fata, poti sa fii sigura ca n-ai nevoie decat de o fractiune de secunda ca sa vezi asta si nu e necesar sa te holbezi.
nu inteleg de ce tot o tragi cu barbatul credincios care trebuie sa fie de piatra, sa n-aiba mama nici tata, sa fie superman, sa reziste si sa-si vada de treaba... esti tu cea perfecta? tu chiar nu esti ispitita de nimic? nu ma refer fizic. ci chiar si la modul tau superficial de a trage concluzii in comentariul de mai sus.
inclusiv eu sunt o ispita pentru tine. pentru ca, probabil, deja ti se urca sangele la cap sau zambesti ironic parcurgand aceste randuri...
sa-mi fie cu iertare, nu e treaba mea, insa ar trebui sa inveti si ce inseamna smerenia cand iti dai cu parerea...
in alta ordine de idei - am putea fi chiar buni prieteni...
Doamne ajuta!