View Single Post
Vechi 27.10.2009, 23:17:31
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

143. Comentariu la „Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa din 03-05-2009

--urmare—

Se pretinde apoi că pucioșii adunați la Sărbătoarea Mironosițelor la Noul Ierusalim aud Duhul vorbindu-le în limbi, exact așa cum le-au vorbit apostolii celor adunați la Cincizecime în Ierusalimul biblic, în limbile în care aceia s-au născut: parți, mezi, elamiți, mesopotamieni, capadocieni, ponți, frigieni, pamfilieni, egipteni, libieni, cireneeni, romani, iudei și prozeliți, cretani și arabi. Oare cât au înțeles simpatizații pucioși din ce li s-a grăit lor în aceste limbi?:

“ ... iar pe cei adunați în Ierusalim în ziua aceea i-ai dăruit cu duhul înțelegerii și al cunoașterii tainelor Tale, și au văzut ei atunci limbile de foc, limbile Duhului Sfânt așezându-se peste ucenici, iar ei au grăit lor apoi în limbile acelea, și orice neam adunat în ziua aceea la Ierusalim auzea și știa prin ucenici și înțelegea tainele Tale, tainele Duhului Sfânt, și a rămas de mărturie ziua aceea, iar noi suntem martorii ei. În așa limbi grăim noi astăzi poporului adunat la izvor pentru sărbătoarea noastră în mijlocul lui. “ (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 3 mai 2009)

Dumnezeul Pucioasei este însă un Dumnezeu necăjit, care trebuie ajutat la greu de sfinții din cer și de ucenicii pucioși de pe pământ:

“ O, grăirea din cer ar fi să nu se mai sfârșească pe pământ, că e vremea ei acum, dar ai nevoie de ucenici, o, Doamne. O, necăjit ești Tu pe pământ acum! Venim cu Tine, Îți venim în ajutor noi, cei din cer ucenici ai Tăi, așa cum Ți-am fost și pe pământ, ba și mai mult acum...” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 3 mai 2009)

De aceea, ucenicii pucioși sunt îndemnați să meargă cete-cete la oamenii Bisericii și să-i tragă la răspundere pentru neprimirea Scripturilor cele de apoi ( respectiv, Evanghelia de la Pucioasa, autointitulată “Cuvântul lui Dumnezeu”), și să-i dovedească pe ei că sunt dușmani ai lui Hristos, satane îmbrăcate în haine de sfânt și vrăjmași îmbrăcați în haine de oaie:

“O, fii ai oamenilor, înțelegeți voi că suntem cei vii atunci când voi ne cereți vouă pe noi mijlocitori prin grăirea voastră cu noi? Vă îndemnăm pe voi să mergeți în cete-cete la cei ce s-au așezat peste voi în nume de învățători ai mântuirii voastre cea de la Domnul și să-i întrebați de Domnul și de voi și de Scripturile cele de apoi și de Duhul Sfânt Mângâietorul, Cel promis de Domnul că vine pe pământ, și să vi le arate ei pe acestea, căci s-au pus vouă învățători. Fiți curajoși în credință și prin credință, căci dacă vă lăsați necunoscători și neștiutori, vine peste voi fără de veste ceasul ispitei pentru cei ce nu veghează. O, ascultați de cuvântul ucenicilor Domnului, căci vă grăim vouă. Fiți cuvânt, fiți purtători de sfințenie, și nu vă veți lepăda de Cel ce grăiește vouă din ceruri, căci sfințenia vă ajută să-L cunoașteți. O, e mare războiul prin cele ce nu se văd ale lui! O, e vreme de îndemnare la luptă prin sfințenie și prin credință și prin rugăciune, căci satana e îmbrăcat pe deasupra cu haină de sfânt și lucrează cu ascundere mare așa cum numai el lucrează, iar ascunderea este întuneric. Treziți-vă! Vrăjmașii sunt îmbrăcați în haine de oaie și vor fi descoperiți de sub haina lor, căci vine lumina, și Domnul scurtează zilele de întuneric, le scurtează pentru cei aleși ai Săi, precum este scris prin însuși cuvântul Său cel de acum două mii de ani rostit ca să fie împlinit peste cei ce vor fi salvați de El.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 3 mai 2009)

Evanghelia de la Pucioasa este arătată a fi “cuvântul cel nou al Domnului”și “iubire nouă”:

“O, Doamne mare în cuvânt, așa am lucrat și noi în ziua noastră de serbare între ai Tăi de azi pe vatra neamului român. Ajută-i pe ei să fie mai mult decât noi! Dă-le lor frați ajutători sporului Evangheliei Tale celei noi, căci ea este cuvântul Tău cel de azi, cuvânt nou, iubire nouă, Doamne. Amin.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 3 mai 2009)

Nici protocronismul rromânesc nu lipsește din această “bunăvestire” pentru o Evanghelie nouă și o Biserică nouă. Promisiunea unei biruințe a țării române care va învinge toate popoarele de peste tot pământul încheie apoteotic pledoaria pentru pucioșismul universal:

“– Eu, Domnul, sfârșesc acum sărbătoarea aceasta și cuvântul ei. Eu, Domnul, sunt cuvântul sfinților Mei. Ei sunt oștirea Mea cea de neînvins, pentru că ei au învins pe pământ, și au ca patrie cerul, patrie de nebiruit. Așa voiesc Eu să fac biruință cu patria Mea cea de azi pe pământ, patria română, țara venirii Mele de azi, căci la ea am venit, fiindcă Tatăl o iubește și îi arată că o iubește.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 3 mai 2009)

Last edited by mariamargareta; 28.04.2010 at 11:43:05.