View Single Post
Vechi 17.02.2007, 22:07:12
Descartes Descartes is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Citat:
În prealabil postat de Descartes
Mare prostie si acest tabu referitor la sex.Daca era pe bune, apoi ne facea D-zeu in asa fel incat sa ne inmultim prin inmugurire.... Dar si atunci s-ar fi gasit unii frustrati sexual sa spuna ca e pacat sa faci floricele doar asa, de dragul design-ului.:cool:
Nu va dati seama de absurdul indicatiei de a face sex doar in anumite zile? Asta imi suna a 1984, daca ati citit cartea!
Descartes: Initiatorul acestui topic vroia sa afle cum este corect din punct de vedere ortodox. Desigur ca in ochii multora restrictia impusa de Biserica Ortodoxa este greu de suportat. Dar se mai zice si ca totul se face cu acordul ambilor soti.
Nu am citit cartea la care faci referire, dar nu mi se pare potrivit sa califici drept absurda indicatia Bisericii Ortodoxe referitoare la acest subiect. Omul poate face apel la liberul sau arbitru. Toate sunt permise, dar nu toate sunt folositoare. E posibil, ca intr-o zi sa regreti, ca nu ai respectat aceasta ingradire.
Hmm..., ceva amenintari nuantate, sau ce avem aici? Lasand la o parte cateva virgule puse total aiurea, sa analizam putin.
Biserica, si aici nu o am in vedere doar pe cea ortodoxa, exprima intr-o forma esentializata o viziune traditionalista despre subiectul in discutie, caracterizata printr-o impunere a unei episteme social constrangatoare asupra libertatii individuale. Nu pe Dumnezeu il preocupa programul sexual al omului.
Apoi avem o contradictie.Spui ca e vorba de o restrictie divina, dar apoi dai credit total celor doi soti in stabilirea momentelor potrivite.Prin urmare, exista toate sansele ca aceste momente sa nimereasca in zilele "interzise", care pot fi, insa, conform argumentatiei, cat se poate de "in regula".Sau poate nu am inteles eu cum trebuie...
Cartea (1984) ii apartine lui George Orwell si poate fi gasita la editura Polirom.S-a facut si un film dupa ea.Ar trebui citita, totusi.
Omul nu poate sa faca apel la liberul sau arbitru, il are sau nu il are, nu este un fel de instrument pe care uneori il folosesti, alteori nu.
Daca toate sunt permise, atunci intrebarea pusa la inceput si-a gasit raspunsul, iar orice discutie devine de acum inutila si ridicola.
Daca o sa regret? Tot ce se poate, nu am pretentia perfectiunii si nici nu mi-o doresc.
Reply With Quote