Referitor la raspunsul tau din nou este un raspuns ilogic si fara argumente biblice asa cum ti-am cerut.Cica intensitatea si durata pedepsei,arata-mi de unde ai scos-o pe asta.Ai spus ca esti sola scriptura,trebuie sa iti spun ca aceste idei nu sunt biblice(intensitate,durata a pedepsei).Biblia vorbeste despre altceva:
Apocalipsa 20:10 Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și proorocul mincinos. Și vor fi munciți ZI SI NOAPTE IN VECII VECILOR.
De doua ori este intarita ideea continuitati sa vada si cei ca tine,dar vad ca tot ignori.Moartea a doua este diferita de prima moarte.Sa luam versetul urmator:
Apocalipsa 20:14 Și Moartea și Locuința morților au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
Se intelege de la sine ca acest verset nu trebuie luat la propriu,pentru ca daca ar fi luat la propriu ar constitui un nonsens,pentru ca spune:"Moartea a fost aruncata in iazul de foc.Iazul de foc este moartea a doua."
Daca iei la propriu acest verset se poate deduce:Moartea a fost aruncata in moartea a doua(ni se spune ca iazul de foc este moartea a doua).Nu ti se pare un nonsens?
Se intelege de la sine ca acest verset nu trebuie luat la propriu.
Moartea a doua este diferita de prima este continua,moarte e un fel de a spune.Pentru Dumnezeu cineva poate fi considerat mort,chiar daca el este in viata.
Si daca ar fi asa cum spui tu,toti vor disparea si nu va fi pedeapsa vesnica,oare aceasta nu ar fi o pedeapsa prea mica pentru ingerii cazuti?Satan a inselat,inseala si va insela o lume intreaga,iar apoi tu spui ca va disparea pur si simplu precum cineva care nu a pacatuit mai mult decat altii,a dorit sa fie placut Lui Dumnezeu,dar a fost inselat de diavolul.Ti se pare corect ca toti sa aiba aceeasi soarta?Nu ma intereseaza de intensitatea/durata pedepsei,in aceasta idee fiecare va avea aceeasi pedeapsa.Biblia spune ca toti vor fi judecati dupa faptele lor bune sau rele,cum vor fi judecati dupa aceste fapte daca tu spui ca toti cei pacatosi au aceeasi soarta?Pedeapsa este vesnica,biblia aceasta afirma iar noi nu trebuie sa spunem altfel.Evident ca in acceptiunea unei pedepse vesnice se poate trage concluzia ca unii vor suferi chinuri mai mari si altii mai miciin functie de suma pacatelor lor(dar si aceste chinuri poate nu trebuie privite la propriu,poate fi vorba despre chinurile sufletesti,care ce-i drept dor mai mult decat cele trupesti).
Biblia spune clar ca :
Proverbele 24:12 Dacă zici: “Ah! n-am știut!”… Crezi că nu vede Cel ce cântărește inimile și Cel ce veghează asupra sufletului tău? Și nu va răsplăti El fiecăruia DUPA FAPTELE LUI? -
“Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui.”(Apocalipsa 22:12)ETC ETC
Cum se va rasplati fiecaruia dupa fapta lui,daca toti au aceeasi pedeapsa:disparitia pentru totdeauna?Asa unii pot zice ca pot pacatui oricat ca oricum nu vor fi “sfinti” si sa se bucure de viata la maximum fara sa mai tina cont de pacate,iar altul care este pios,dar fie ca ramane chiar si cu un pacat,va disparea la fel ca cei cu pacate “fara numar”.Ti se pare corect?Binenteles ca nu e corect,Dumnezeu este drept.
A distruge pe cineva nu inseamna neaparat sa-l ucizi.Sunt pedepse mai grele decat moartea.Nu este posibil ca ingerii cazuti sa aiba aceeasi pedeapsa ca cei pacatosi.Este imposibil.
|