28.10.2009, 14:26:06
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de GeorgeS
Pe vremea cand m-am preotit, acum vreo 12 ani era la Catedrala Patriarhala Par. Protos. Arsenie Muscalu Mare Ecleziarh. Cu sfintia sa am facut practica liturgica si dupa ce am fost hirotonit mi-a zis:"Gata , de acum iti lasi barba, nu-i asa?". Eu :"Da, parinte, cum sa nu!"
De atunci ,doar o mai scurtez ca sa nu arate ca o matura , insa de ras definitiv nu am mai ras-o. Sotia imi mai atrage atentia cateodata sa mi-o mai scurtez,cand creste prea mare, ca zice ca seaman cu omul grotelor.
Barba pentru barbati (si cu atat mai mult pentru preoti) este o podoaba, asa cum pentru femei parul lung. Parintele Cleopa spunea ca el nu spovedeste preotii care nu au barba astfel incat sa se opreasca pieptenul in ea.De multe ori ii vad pe episcopii greco-catolici in vesminte arhieresti, cu mitra pe cap,fara pic de barba si iti dai seama ca mai degrab li s-ar potrivi tzukenul pe cap decat mitra ortodoxa. De aceea, oricarui cleric ortodox i se cuvine sa poarte acest semn dinstinctiv care este barba si sa nu-i fie rusine de ea!
|
Sarut mana Parinte! Dumneavoastra banuiesc ca totusi va referiti cel si cel mai mult la aspectul preotului ortodox...insa mirenii cred ca pot opta si pentru cioc la fel de bine  . Mie cel putin nu imi place ideea de barba raportata la aspectul sotului meu
Doamne ajuta!
|