View Single Post
Vechi 28.10.2009, 17:02:04
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de florina_drossu Vezi mesajul
Copilul era clar demonizat. Normal ca diavolul stia ca psiholoaga a spart vaza. Cat despre restul, otrava 99% si miere 1%. Cine are discernamant, si-a dat seama de inselarea diavolului de la prima postare!
Nu stiu dar mi se pare extrem de greu sa schimbi OMUL. Gandim extrem de dur, de egoist, de transant... Noi intotdeauna STIM! Noi intotdeauna avem dreptate in rationamentul nostru. Noi intotdeauna meritam mai mult fiindca intotdeauna ne iertam mult prea usor greselile noastre si pe a celor dragi noua. Ceea ce nu intelegem (astazi) catalogam cu certitudine "demonizat"! De unde vine certitudinea, nu stiu. Eu cred ca mai degraba vine de la "comercial". Vrea si omul sa faca un ban si daca tot sta bine la capitolul imaginatie, de ce sa nu incerce? Dar dincolo de orice speculatii, ramane intrebarea care se cuibareste in sufletul fiecaruia dintre noi: "Cum vom intampina si cum vom trece?"
Vad ca mai sunt si dintre cei care privesc cu scepticism. Nu stiu cine se temea de eclipsa din 99 si nici de trecerea in mileniul 3? Noi vorbim de zeci de mii de pinguini care mor in larg fiindca undele magnetice de la intoarcere spre tarm nu mai au aceleasi traiectorii; ma refer la delfini si balene care esueaza pe tarm, si nu pentru ca ar vrea sa se sinucida; ma refer la rezultatele CLARE ale cercetatorilor care au masurat in timp pulsatiile terrei, au investit enorm in cercetari concomitente, cautand sa nu omita nimic din ce ar fi de ajutor: fotografii din satelit, cercetari asupra magmei vulcanice, cum se intareste astazi, cum se intareste peste o saptamana, si facand diferenta asupra gravitatiei, studierea tuturor vietatilor care se orienteaza cu ajutorul undelor magnetice, aprofundarea cunostintelor despre civilizatia mayasa si cum de au reusit ei sa prevada nu doar sfarsitul calendarului ci si propriul sfarsit, cum de-au stiut despre planete care in mod normal nu aveau cum sa stie fiind pe partea opusa Soarelui (planeta Nubiru). Ce interes ar avea cercetatorii sa vina cu baliverne pe National geographic? Si de ce aceste "baliverne" se potrivesc prea bine cu avertizarile din Sfanta scriptura: (citez din memorie) "In acele momente sa ramai unde te afli, sa nu privesti pe geam, sa nu mergi in tarina dupa cel plecat, sa nu faci nimic, ci doar sa te rogi!" Cercetatorii spun ca in acele momente psihicul ne va fi foarte afectat si ca vom fi capabili de orice fapte nebunesti. Daca marile centrale distribuitoare de energie electrica nu vor fi dezafectate, vor fi distruse. Totul in natura se va manifesta haotic iar animalele cele mai blande pot deveni de nestapanit!
Toate astea ar putea dura numai trei zile, dar vor fi ca adevarate vesnicii. Ce va mai fi dupa? Cine poate sti? "Multi chemati, putini alesi!" Sfanta Scriptura spune ca cei ce vor scapa vor avea foarte mult de suferit si vor striga: "Sculati, voi, mortilor, si lasati-ne pe noi in locul vostru!"
Ce ne lipseste sa fim dintre cei alesi? Eu cred ca altruismul! Avem intotdeauna tendinta sa alteram bunatatea din noi prin judecata nedreapta, prin egoism, prin invidie, prin orgoliu... De cate ori ne cerem iertare cand gresim? De cate ori recunoastem ca gresim? De cate ori barfim? De cate ori nu spunem despre unii sau altii ca sunt mai ratati decat noi numai fiindca nu au aceiasi credinta. Problema noastra este sa ne vedem propriile greseli. Atat. Cine ce face si cum reuseste sa se mantuiasca este problema lui. Fiecaruia, ii arata Dumnezeu, drumul drept. Daca ne cere ajutorul, suntem datori sa-l dam, daca nu, fie cu drumul lui, iar noi cu-al nostru! Pe noi ne va intampina Hristos, pe ei Mahomed sau Budda, sau Iehova, sau ce stiu eu!... Nu stiu si daca nu stiu nu vreau sa-mi incarc sufletul cu ganduri negative! Si oricum as suferi enorm sa stiu ca un buddist sau musulman sau evreu sau catolic ma judeca pentru ca eu sunt ortodox.

raissa
Citat:

...dar mesajul e unul singur: hai sa facem o lume mai buna azi si acum decat maine cand e prea tarziu! indiferent de dimensiune...indiferent de calitaile normale sau paranormale ale unora...indiferent daca vine sfarsitul sau nu...impacarea cu tine insuti/insati prin acte altruiste...e mai benefic decat nepasarea ....in orice caz sunt sigura ca s-a mai aprins un beculet in mintea fiecaruia dintre cei ce au citit aceasta poveste.
Ai scos in evidenta exact ce trebuie. Iti multumesc. Credeam ca sunt singur pe-aici!
Reply With Quote