View Single Post
Vechi 28.10.2009, 20:17:31
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Ai dat un raspuns s-ar zice satisfacator,pentru ca in sfarsit vad un raspuns cu argumente biblice.In 1 Tim. 6:16 se spune ca Dumnezeu este singurul care are nemurirea.Dar de asemenea si ingerii sunt nemuritori,pentru ca ei mai sunt numiti fiii lui Dumnezeu.Asta o spune Isus:
Luca 20:36 Pentru că nici NU VOR PUTEA MURI,CACI VOR FI CA INGERII. Și vor fi fiii lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii.
Isus spune deci ca ingerii nu pot muri,cel putin asa pare din acest pasaj.Acum ar fi posibilitatea ca nemurirea sa fie detinuta confitionat de ingeri,dar eu nu am gasit ca Lucifer sa isi fi pierdut nemurirea cand s-a rasculat,se spune ca dintr-un inger al luminii s-a transformat intr-un inger al intunericului,dar tot inger este.Aceasta intrebare este greoaie,pentru ca e vorba de doua lucruri inaccesibile noua:ideea nemuririi si lumea ingerilor.Uite ce se spune in Geneza:
Geneza 3:22 Domnul Dumnezeu a zis: "Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele și răul. Să-l împiedicăm dar acum ca nu cumva să-și întindă mâna, să ia și din pomul vieții, să mănânce din el, și să trăiască în veci."
Deci exista un pom al vietii,care curios lucru nu i-a fost interzis omului sa manance decat dupa ce a gustat din pomul cunostintei binelui si raului.Din acest pom al vietii daca mananca omul,sau ingerii(suna aiurea "mananca" ingerii,dar nu gasesc termeni mai buni)devin nemuritori.Ingerii sunt nemuritori,chiar niste heruvimi pazesc pomul vietii.Acum vine o intrebare:daca nemurirea e conditionata de ce sa fie pazit acest pom?E o intrebare stranie,probabil ca lucrurile sa nu mai fie complicate prin aceea ca unii oameni sa devina nemuriotri sa sa aiba unii posibiliatea sa faca rau mult mai mult decat o viata si unde mai pui ca daca nimeni nu ar muri unde ar incapea toti ?(imagineaza-ti ca omul sa descopere "elixirul nemuririi",in cateva sute de anii,lumea se va transforma in haos).
Tu ai spus ca la inceput(sau asa am inteles eu) Adam si Eva erau nemuritori si au murit pentru ca au gustat din pomul cunostintei binelui si raului.Eu cred ca nu erau nemuritori,Dumnezeu ii tinea in viata pentru ca de ce se spune in versetul din Geneza sa fie impiedicat sa mai guste din pomul vietii?Normal pentru ca nu au fost si nici nu sunt nemuritori.
Acum evident ca biblia afirma ca Dumnezeu este atotputernic,dar de asemenea biblia nu afirma ceea ce spui tu mai ales in cazul ingerilor cazuti.Ea spune clar:
Apocalipsa 20:10 Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și proorocul mincinos. Și vor fi munciți zi și noapte în vecii vecilor. (parca mi-ai cerut texte care atesta moartea sau pedeapsa vesnica,uite unul).
Si acest verset trebuie luat asa cum este,mai ales ca ideea continuitatii este intarita,versetul despre moartea a doua nu trebuie luat la propriu pentru ca asa cum am aratat daca il luam la propriu ar constitui un nonsens.
Oricum avansezi la raspunsuri,incepi sa te detasezi de „The Jewish Encyclopedia” ,sunt pasi inainte.:).

Last edited by Totpeetor; 28.10.2009 at 20:19:42.