View Single Post
Vechi 17.02.2007, 23:27:41
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Aceste rugaciuni tainice ar putea fi facute cu glas tare, ca sa fie auzite de toti, caci cuprind si rolul credinciosilor in cadrul bisericii (sper ca am inteles bine). Credinciosul are prin prezenta si rugaciunea lui un rol activ. Cum oamenii nu mai accepta sa creada, ca in trecut,cand urmau tradititi bisericii crestine fara multe intrebari, ei bine, acum oamenii vor sa stie inainte de a accepta sa creada. Aceste rugaciuni spuse in taina, auzindu-le, ar putea sa-l lamureasca pe om mai mult in privinta Bisericii si a rolului lui personal in biserica.
(IPS Joanta)
Ma gindeam la ce ai spus si cred ca totusi ca este necesar ca rugaciunea tainica sa ramina spusa in taina ca de aceea se numeste asa. Nu cred ca totul trebuie trimbitat prin megafoane sa auda tot cartierul cum am vazut ca a inceput sa se practice in ultima vreme. Deasemenea rugaciunile nu o sa le intelegi de la altul ci din practica si studiul propriu.
Noi in situatia in care ne aflam de fiinte cazute in pacat nu suntem capabile de intelegere deplina a celor sfinte. Nici apostolii nu erau pina la pogorirea Duhului Sfint asupra lor, de abia atunci li s-au "dat raspunsuri la intrebari".
Tainele nu se pot explica sau intelege chiar daca le auzi spuse cu voce tare. Nu ca m-as pricepe dar se spune ca tainele nu se inteleg cu mintea ci se simt cu toata fiinta. Nefiind acolo, poate, nu ne ramine decit sa avem rabdare, rabdare, rabdare(cum ai spus si tu) si sa credem.

"Biserica trebuie sa iasa in lume prin marturisirea noastra."

Lumea nu mai este ca la inceputuri ca pe vremea raspindirii Apostolilor in toate directiile. satana a inchis, zic eu, aceasta portita prin scirba prozelitismului neo-protestant

Reply With Quote