Subiect: vanatoarea
View Single Post
Vechi 29.10.2009, 04:44:54
scavaleru scavaleru is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.02.2007
Implicit Raspunsuri

In primul rand nu sunt inca vanator si nici macar nu am pusca.Insa ma gandesc foarte serios si la aceasta varianta.Mai ales ca nu se stie ce timpuri vom prinde.Deci eu acum declar ca sunt pro.
Nu vreau raspunsuri care sa-mi convina.Am intrebat pe un parinte si mi-a spus ca e voie,numai preotii nu au voie sa omoare.Altul mi-a spus ca nu e voie.Vedeti voi...parerile sunt impartite.
Asa cum am mai spus...daca ati fi la tara si ar trebui sa taiati vitelul sau porcul...sa-i taiati gatul cu cutitul...ce ati face?Daca nu ati manca deloc carne asi mai zice dar asa...asi zice ca seamana putin a ipocrizie.Caci pana la urma nu conteaza cine il omoara(cine a avut mai putina mila) ci cine a ordonat sacrificarea si cine il mananca.
Si apoi o arie de padure/pasune poate sustine,prin hrana pe care o are,un anumit numar de animale.Restul mor.Aici in Canada legislatia este foarte stricta.Nici nu se poate pune problema sa omori 50 de animale poti sa fii si prim ministru.Poti sa omori UN cerb(care este mai mic ca in Romania),un mus sau un urs.Unele nu ai voie de loc.Aici sunt animale tocmai pentru ca nu se da voie sa se vaneze mai mult decat sa afecteze fauna.
Nimeni nu a raspuns cum este cu cele doua citate din Biblie:
"Groaza si frica de voi sa aiba toate fiarele pamantului ,toate pasarile cerului,tot ce misca pe pamant si toti pestii marii;caci toate acestea vi le-am dat la indemana.
Tot ce se misca si ce traieste sa va fie de mancare;toate vi le-am dat,ca si iarba verde." (Facere 9.2-3)
"I-ati dara uneltele tale,tolba si arcul,si iesi la camp si adu-mi ceva vanat;
Sa-mi faci mancare,cum imi place mie,si adu-mi sa mananc,ca sa te binecuvinteze sufletul meu pana nu mor!"(Facere 27.3-4)(Isaac binecuvinteaza pe Iacov).
Reply With Quote