Din titlurile volumelor publicate de Pr.Teofil
Volume publicate
După 1990 a publicat mai multe volume de predici, conferințe, dialoguri (35 de cărți până în 2008):
- Ne vorbește părintele Teofil (Editura Episcopiei Romanului, Roman, 1997)
- Duhovnici români în dialog cu tinerii (Editura Bizantină, București, 1997)
- Lumini de gând (Editura Antim, Cluj-Napoca, 1997; ediția a II-a: Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2003)
- Gânduri bune pentru gânduri bune (Editura Mitropoliei Banatului, Timișoara, 1997)
- Prescuri pentru cuminecături (Editura Mitropoliei Banatului, Timișoara, 1998)
- Cuvinte pentru tineri (Editura Omniscop, Craiova, 1998. Ediție îngrijită de Aurelian Popescu)
- Din vistieria inimii mele (Editura ASCOR-Craiova, Craiova, 2000. Ediție îngrijită de Aurelian Popescu)
- Întâmpinări - interviuri cu Părintele Teofil Părăian realizate de Sabin Vodă (Editura Sophia, București, 2000)
- Pentru cealaltă vreme a vieții mele (Editura Deisis, Sibiu, 2001)
- Veniți de luați bucurie. O sinteză a gîndirii Părintelui Teofil în 750 de capete (Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2001)
- Darurile Învierii (Editura ASCOR Craiova, Craiova, 2003)
- Cuvinte lămuritoare. Articole și scrisori (Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2002)
- Lumini de gînd, 31 de predici din perioada Penticostarului (Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2003)
- Maica Domnului - raiul de taină al Ortodoxiei (Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2003)
- Să luăm aminte! (Editura Reîntregirea, Alba-Iulia, 2003)
- Cine sunt eu, ce spun eu despre mine (Sibiu, 2003)
- Hristos în mijlocul nostru (Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2003)
- Credința lucrătoare prin iubire: predici la duminicile de peste an (Editura Agaton, Făgăraș, 2004)
- Bucuriile credinței (Editura Mitropoliei Olteniei, Craiova, 2004; ediția a II-a: 2006)
- Gânduri senine (Editura ASAB, București, 2005)
- Sărbători fericite! - predici la praznice și sărbători (Editura Agaton, Făgăraș, 2005)
- Punctele cardinale ale Ortodoxiei - îndrumar duhovnicesc (Editura Lumea Credinței, București, 2005)
- Din ospățul credinței (Editura Mitropoliei Olteniei, Craiova, 2005; ediția a II-a: 2006)
- Gânduri de altădată, pentru atunci, pentru acum și pentru totdeauna (Editura Mitropoliei Olteniei, Craiova, 2006)
- Gîndiți frumos - cuvântări la ocazii speciale (Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2006)
- Rugăciunea - piatra de încercare a tuturor lucrurilor (Editura Agaton, Făgăraș, 2006)
- Revărsări de gând (București, 2007)
- Veniți de luați bucurie. O sinteză a gîndirii Părintelui Teofil în 1270 de capete (ediția a II-a, Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2007)
- Cu fața spre veșnicia fericită (Editura Agaton, Făgăraș, 2007)
- Cum devenim mai buni (Editura Agaton, Făgăraș, 2007)
- Cale spre bunătate (Editura Sophia, București, 2007)
Părintele Teofil Părăian - fără lumină, dar luminat (în limba greacă - Atena, 2007
|