View Single Post
Vechi 29.10.2009, 16:20:40
Miha-anca
Guest

Implicit

Draga Raisa, din pacate uite ca exista, ceea ce noi nici nu concepem: familii care traiesc sub pragul saraciei, fara mesere, fara un viitor asigurat. Letargia lor este mare si totcmai de aceea trebuie putin impinsi de la spate, pentru a se trezi putin si a constientiza situatia lor imposibila, dar si posibilitatile pe care le au.

Iata aici o familie cu 6 copii, dintre care, unul este deja cu handicap, caci nu poate vorbi; iar restul, in lipsa oricarei educatii, vor fi o prada usoara pentru proxeneti sau bande de hoti.
Tocmai aceasta perspectiva nu imi da liniste... Ma tot gandesc cum sa-i ajutam, dar nu cu un obiect, doua, ci cu consiliere, pentru a-i pune pe fagasul cel mai bun.

Aici problemele sunt atat de mari, incat nu le poate rezolva un singur om, sau un grup de oameni, care se duc sporadic pe acolo. Trebuie asistenta sociala serioasa, care sa-i tina sub observatie cu tot ce tine de cei 7 ani de acasa, precum si cu scoala pentru cei mai mici; iar pentru cei mai mari, directionarea spre o meserie. Invatand pe rand o meserie, vor fi acceptati in societate si se vor putea descurca bine singuri.

Primul de care ar trebui sa se ocupe primaria este tatal, care nu are nici o meserie, dar care ar putea invata meseria de vopsitor, zugrav, faiantar, etc. Acest lucru ar schimba f mult situatia din aceasta familie.

Nu putem sa dam vina pe cineva anume, caci nu se stie, daca situatia nu a existat de mai multe generatii, tatal copiilor neavand nici el de la cine invata... Dar smerenia pe care am vazut-o la el si dragostea cu care inconjoara copii, adica fara bataie si glas ridicat, imi spune, ca este un om bun, vitregit de soarta, care a indurat tacand, si cate odata band un pahar, toate necazurile si lipsurile vietii.

Acest caz a starnit mila si compasiunea multora, dar e departe de a fi rezolvat. Cred ca lupta cea mai mare e sa-i facem pe membrii acestei familii sa inteleaga situatia fara iesire in care se afla, si ca fara acceptarea ajutorului din afara se pot astepta la ce e mai rau, prin luarea pe cai gresite a copiilor.
Reply With Quote