View Single Post
Vechi 29.10.2009, 17:46:07
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Cum reuseste un om nevazator sa studieze si mai apoi sa fie preot? A slujit?
L-am cunoscut personal pe Pr.Teofil timp de 9 ani la Manastirea Sambata, unde imi pretreceam toate vacantele din tp unui an scolar. Da pr a slujit, dar niciodata singur, ci impeuna cu un alt parinte sau cu pr.Staret.

Citat:
1. In tara si mai ales in vremea sa, existau materiale, cursuri in Braille? Sau poate a avut pe cineva care i-a citit mereu.
Andrea Bocelli a studiat dreptul si in cartea sa povesteste ca a avut pe cineva care ii citea si cu care studia.
2. A slujit impreuna cu cineva probabil.
1.pr.Teofil a facut facultatea de Teologie la Sibiu ca orisicare student, desi prindea inca de la cursuri, avand minte agera, dar a si fost ajutat de colegi sa invete citindu-i cursurile. Sf.Scriptura o are in Braille si MULTE alte carti... caci a facut la Cluj curs de nevazatori. daca vei ajunge la Mrea Sambata de sus vei gasi o carte a sa „CINE SUNT EU? CE SPUN EU DESPRE MINE?” o carte in care isi prezinta TOATA viata sa, in dialog cu vrednicul de pomenire Antonie Plamadeala Mitropolitul Ardealului

Citat:
Cum era ca duhovnic? Era bland?
m-am spovedit la Dansul, desi aveam duhovnic pe alt parinte din Manastire... dar era era un DUHOVNIC DEOSEBIT, iti patrundea pana in adancuri... NU il puteai minti, ca STIA daca vrei sa il minti... avea Duhul cunoasterii... si iti dadea totdeauna canonul potrivit sufletului... si era minunat, ca de cele mai multe ori iti spunea „Draga, canonul pe care ti-l dau, este sa nu mai repeti pacatele, altfel, tu te pierzi!”

Doamne ajuta!!!
Reply With Quote